Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2019 yılının son Senato Toplantısı Şuhut Meslek Yüksekokulunda (MYO) gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2019 yılının son Senato Toplantısı Şuhut Meslek Yüksekokulunda (MYO) gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilgili komisyon ve birimlerden gelen gündem maddeleri senato üyeleri tarafından değerlendirilerek karara bağlandı.





Senato toplantısı öncesi Şuhut MYO yemekhanesinde yemek programı düzenlendi. Programda konuşma yapan Şuhut MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, Şuhut ilçesi ve Şuhut MYO hakkında bilgiler verdi. Şuhut’un, Frigyalılara başkentlik yapmış bir yerleşim yeri olduğunu söyleyen Bayrakçeken, “Afyonkarahisar il merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bir yerleşim yeri.  1862 yılında büyük bir deprem geçirmiş ve birçok tarihi eser yok olmuştur. 1946 yılında ilçe olmuş. Önemli et ve patates üretim merkezidir” diye konuştu.





Şuhut Meslek Yüksekokulunun akademik, idari ve fiziki yapısı hakkında bilgiler veren Bayrakçeken, şunları söyledi:

“Okulumuzda Gıda Teknolojisi, Reklamcılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları İle Laborant ve Veteriner Sağlık olmak üzere 4 program bulunmakta. Genel toplamda 351 öğrencimiz var. Bunun 177’si bayan öğrenci, 174’ü ise erkek öğrenci. 3 programımızda 3 öğretim elemanı, 1 programda da 2 öğretim elemanımız var. Fiziki durumuna baktığımızda Eylül 2017 yılında bu binada eğitim-öğretim faaliyetleri başlamıştır. 12 adet derslik, 2 adet amfi, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet konferans salonu, 1 adet kütüphane, 1 adet kantin, 1 adet yemekhane, 2 adet laboratuvar, 8 adet akademik personel odası, 2 adet müdür odası, 4 adet idari personel odası, 1 adet toplantı, 1 adet arşiv ve 3 adette mescidimiz olmak üzere toplamda 6 bin 875 metrekarelik alana sahibiz.”

Yemekten sonra AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Şuhut Belediye Başkan Vekili Ahmet Karagönen ile AKÜ senato üyeleri, Şuhut MYO Reklamcılık Bölümü öğretim elamanlarının ve öğrencilerin eserlerinin yer aldığı karma serginin açılışını yaptı.

Sergi açılışından sonra Senato Toplantısı öncesi konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, senato toplantılarını Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde yaptıklarını ama zaman zaman da ilçelerde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Karakaş, “Bolvadin, Sandıklı, Bayat, Çay gibi ilçelerimizde senato toplantılarını daha önce yaptık. Şimdi Şuhut MYO’da yapıyoruz. Diğer ilçelerimizde bulunan meslek yüksekokullarımızda da senato toplantılarını gerçekleştireceğiz” dedi.

Senato toplantısının ardından ise yönetim kurulu toplantısına geçildi. Gerçekleştirilen toplantılarda eğitim-öğretimle ve diğer hususlarla ilgili birim kurullarından ve alt komisyonlardan gelen maddeler görüşülerek karara bağlandı.