Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kursiyerleri tarafından oluşturulan El Sanatları Sergisi Park Afyon’da açıldı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kursiyerleri tarafından oluşturulan El Sanatları Sergisi Park Afyon’da açıldı.

Sergi açılışına Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Karadaş, Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ve İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak ile birlikte vatandaşlar katıldı.

 
Halk Eğitim Merkezi ile AKÜ işbirliğinde gerçekleştirilen serginin açılış töreninin açış konuşmasını yapan Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Letife Özdemir, merkezin en önemli amaçlarından birinin kadınların kendilerini geliştirmesi olduğunu belirtti. Kadınların özgüven sahibi ve sosyo-kültürel olarak gelişmiş bireyler olmalarına katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Özdemir, “Bu amaçla kadınlara yönelik iğne oyası, tel kırma, takı tasarım, beş şiş dantel örgü, organik bebek yapımı, dekoratif tablo ve İngilizce kursları açılmıştır. El sanatları kurslarına katılım gösteren kadınlarımız merkezimizde el becerilerini geliştirip vakitlerini kaliteli bir şekilde değerlendirmektedirler. İngilizce kurslarına katılan kadınlarımız İngilizce öğrenmenin heyecanını yaşamaktadır. Çeşitli eğitim ve kurs programlarımız Rıza Çerçel Kültür Merkezinde halen devam etmektedir. Aynı zamanda merkezimiz sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütmektedir” diye konuştu.

 

AKÜ şehrin gelişimi için katkılarını sürdürecek

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise üniversite olarak toplumun her alanında yer aldıklarını ifade etti. Solak, “AKÜ olarak tümüyle üniversite-kent, üniversite-sivil toplum ve üniversite-sanayi işbirliğinin gelişimine önem veren bir yönetim anlayışı sergiledik. Bunlardan birisi olan Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini değerli Afyonkarahisarlılara açmak, hanımefendilerin el becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak açısından önem kazanıyor. Sürekli Eğitim Merkezimizi açtık, Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizi açtık, Teknopark’ı açtık. Bu tip çalışmalar devam edecek, daha önceki örnekleri de görmüştük. İlk kıvılcımı bununla da yakmış olduk ancak devamı da gelecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Letife Özdemir tarafından katkılarından ötürü Rektör Solak’a kursiyerler tarafından yapılan tablo hediye edildi.