rnrnAKÜ MODERN MANDACILIĞA SOYUNDUrnrnTürkiye'de ilk modern Manda Yetiştiricilik Tesisinin Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde kurulmasını hedefleyen ve AKÜ Rektörlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AKÜ MODERN MANDACILIĞA SOYUNDU Türkiye’de ilk modern Manda Yetiştiricilik Tesisinin Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde kurulmasını hedefleyen ve AKÜ Rektörlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen “Kocatepe Hayvancılık Araştırma Merkezinde (KÜHAM) Modern Manda Yetiştiricilik Sisteminin Kurulması” başlıklı Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP) projesi kapsamında AKÜ akademik ve idari personeli tarafından İtalya’ya ziyarette bulunuldu.
Temmuz ayı içerisinde ZEKA tarafından yapılan ilk incelemesini başarı ile tamamlayan proje için Ağustos ayı içerisinde de projeye örnek teşkil edebilecek modern manda yetiştiriciliği işletmelerini incelemek amacıyla kurulan bir heyette Proje Koordinatörü Doç. Dr. E. Hesna Kandır, Proje Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cangir Uyarlar, AKÜ Döner Sermaye İşletmesi Müdür Vekili İhsan Ceran ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan yer aldı. Manda sütünden elde edilen mozzarella peynirinin ana vatanı olan ve entansif manda yetiştiriciliğinde önde gelen ülkeler arasında yer alan İtaya’ya yapılan ziyaret sırasında 3 modern manda yetiştiricilik işletmesi gezilerek, incelemelerde bulunuldu. Bu kapsamda proje için önemli çıkarımlarda bulunularak, kurulacak olan modern manda tesisi için gerekli bilgiler alındı.