Orman ve su işleri eski bakanı, ilimiz Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Engelsiz Üniversite Ödüllerinde aldığı 13 ödül ile ilgili bir tebrik mesajı yayımladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Orman ve su işleri eski bakanı, ilimiz Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Engelsiz Üniversite Ödüllerinde aldığı 13 ödül ile ilgili bir tebrik mesajı yayımladı.



Milletvekili Eroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Afyon Kocatepe Üniversitesi her zaman olduğu gibi yine ilimizi gururlandırmıştır. 2020 Yılı Engelsiz Üniversite ödülünde 116 farklı üniversiteden 841 başvurunun yapıldığı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2020 Yılı Engelsiz Üniversite ödüllerinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) “mekânda erişebilirlik” alanında toplamda 13 ödüle layık görülerek birinci olmuştur. Bu başarının kazanılmasında emeği olan Sayın Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite yönetimi ve hocalarımızı tebrik ediyorum”.





Her zaman söylediğimiz gibi engeller insanların bedenlerinde değil, zihinlerinde olan bir husustur diyen Milletvekili Eroğlu: “Özellikle bu anlayışı yıkmak için 2003 yılından itibaren çok önemli reformlar yaptık. Türkiye Hükümetlerimiz döneminde insanı merkeze koyan bir anlayışla çalışmalarını yürütmüştür. Bugüne kadar engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı adımlar olarak, hem istihdam edilmelerine, hem de eğitim haklarından faydalanmaları noktasında bu insan odaklı çerçeveye göre hareket ettik. 2002’den bu yana da engellilerimizin sorunlarına çözüm bulmak için hep Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdik ve kapsamlı çözümleri ortaya koyduk. Eğitim alanında da engelsiz üniversiteler bu bakımdan çok önemlidir”dedi.





Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Ülkemizin ve Avrupa’nın en önemli üniversiteleri arasında yer aldığını ifade eden Veysel Eroğlu: “İlimizin ve ülkemizin gururu olan Afyon Kocatepe Üniversitesi, hem öğrenci sayısı, Kampüsü ve altyapısı ile hem de eğitimde yakaladığı başarı ile Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yerini almaktadır”dedi.





Afyon Kocatepe Üniversin’de engelli öğrencilerin eğitim fırsatlarından adil bir şekilde faydalanmaları için gerekli bütün altyapının kurulduğunu aktaran Milletvekili Eroğlu: ” Üniversitemiz; 11 aktif fakülte, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 33 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Kocatepe Üniversitesi, çevreci ve engelsiz bir Kampüs ile öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim ve araştırma anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Üniversite bünyesinde toplam 110 engelli öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Engelli öğrencilerimiz için her şey düşünülerek özellikle mekânda erişim problemi ortadan kaldırılmıştır. Üniversitenin bütün birimlerinde engelli asansörü, engelli rampaları, engelli tuvaletleri, engelli takip yüzeyleri Braille alfabesi ile yön levhaları, engelli otoparklarını inşa edilerek mekânda erişim konusunda şu anda hiçbir problem bulunmamaktadır”dedi.





Yapılan altyapı ve eğitim yatırımlarının karşılığının alındığını görmenin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirten Eroğlu: “2020 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde 13 ödül ile en başarılı olan Afyon Kocatepe Üniversitesini canı gönülden tebrik ediyorum. Başta Sayın Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş olmak üzere üniversite yönetimini ve bütün öğrencilerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Üniversitemizde eğitim gören bütün genç kardeşlerimize ve bütün akademisyenlere üstün muvaffakiyetler diliyorum”dedi.