Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Girişimci Öğretmen Eğitimi: E-STEM” eğitiminde iş birliği protokolü imzalandı.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Girişimci Öğretmen Eğitimi: E-STEM” eğitiminde iş birliği protokolü imzalandı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın  imzaladığı protokol esnasında AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş ile Afyonkarahisar E-STEM il koordinatörü Nazlı Çiçek Boğa da hazır bulundu.
 

Protokol Hakkında

Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşecek bir projedir. Projenin hedef kitlesi Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı çalışan okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde ders veren öğretmenler olacaktır. Proje temel E-STEM eğitimi ve devamında ileri düzey E-STEM eğitimi şeklinde gerçekleşecektir. Temel E-STEM eğitimi 10 saat teorik eğitim ve 4 saat uygulama örneklerinin sunulması şeklinde toplam 14 saat eğitim verilecektir. Bu eğitim daha önce E-STEM eğitimi almayan yaklaşık bin 200 öğretmene verilmesi planlanmaktadır.  Temel eğitimde başarılı olan 120 öğretmene devamında ileri seviye E-STEM uygulama eğitimleri verilecektir. Bu eğitim 21 saat uygulama eğitimi şeklinde planlanmıştır. Eğitimler Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilecektir. Böylece öğretmenlerin teorik olarak online eğitimlerini tamamlayıp uygulamalı bir E-STEM eğitimiyle girişimciliği etkinliklere nasıl entegre edeceklerini keşfetmeleri, öğretmenlerin okullarda E-STEM konusunda bilgi ve becerilerini artırarak daha nitelikli eğitim-öğretim sunmaları, E-STEM etkinliklerinin okullarda yaygınlaştırılması sağlanacaktır.