rnrnAKÜ’DE 2012-2013 YILI AKADEMİK HEYECANI BAŞLADIrnrnAfyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2012-2013 Akademik yılı açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte protokol ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AKÜ’DE 2012-2013 YILI AKADEMİK HEYECANI BAŞLADI Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2012-2013 Akademik yılı açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte protokol üyelerinin katılımı ile AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle yapıldı.
Bu yıl 36 bine yaklaşan öğrenci sayısı ile 2012-2013 akademik yılını başlatan AKÜ’nün akademik yıl açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı. törenin açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, siyasi hayatından önce kendisinin de uzun bir zaman üniversite de akademik personel olarak görev yaptığı söyleyerek, “Bende içinizden biriyim, eski bir hocayım. 1975 yılından sonra asistanlıkla başlamıştım. Çok tebeşir yuttuk. Ülkelerin kalkınmasında üniversiteler her zaman lokomotif olmuştur. Dünyaya baktığınız zaman üniversitesi güçlü olan ülkelerin en üst seviyeye çıktıklarını görüyoruz. Her şeyin temeli insandır. . Bu insanları bilgi toplumu olarak yetiştiğimiz zaman bizde hak ettiğimiz yere ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. “AFYON’A BÖYLESİNE GÜZEL BİR ÜNİVERSİTE YAKIŞIRDI”
Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin genç bir nesle sahip olduğunu, gençleri doğru yetiştrilmesi doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaşılacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Termalin başkenti, lezzetin başkenti, kurtuluşumuzun şehri, güzel Afyon’a böylesine güzel bir üniversite yakışırdı. Üniversitemizde olan bir çok imkan başka üniversitelerde yok. Bizim petrolümüz yok, ancak gençliğimize iyi yatırım yapabilirsek, ilmin anahtarını eline almış bir gençlik yetiştirebilirsek geleceğe daha inançla bakabiliriz” dedi.
Törende konuşan Rektör Solak ise; AKÜ’de 5 enstitü, 13 fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 5 yüksek okul, 15 meslek Yüksek okulunda toplam 88 bölümde, 130 programda, 35 bin 465 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyerek, “Üniversiteler topluma bilgi üretir, meslek elemanı yetiştirire ve farklı kültürlerden insanların etkileşimi doğrulusunda katkı bulundukları alanlara katkı sağlarlar. Ancak, bu durum üniversitelerin ulusal veya bölgesel fonksiyonu ortadan kaldırmaz. Çünkü Üniversiteler zaman içinde gelişerek bulunduğu bölgeye ve kalkınma açısından doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunurlar” dedi.
Konuşmaların ardından, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr Mehmet Şişman tarafından ilk ders işlendi. Açılış törene bakan Eroğlu ve protokol üyelerinin AKÜ bünyesinde yeni kurulan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gezilmesi ile son buldu.GÖKTEN CEYLAN (İHA)