2018-2019 Akademik yılı açılışı ile Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun açılışına İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, daire müdürl

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

2018-2019 Akademik yılı açılışı ile Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun açılışına İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezindeki program öncesinde Vali Mustafa tutulmaz ve diğer protokol üyelerince çiçek verilerek karşılanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beraberindekilerle birlikte tören alanına geçti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 2018-2019 Akademik yılı açılış töreninde tanıtım filminin gösteriminin ardından Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak birer konuşma yaptılar.

Daha sonra konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Eğitim-Öğretim Yılının açılışı dolayısıyla bu etkinliğe katıldığınız için sizlere öncelikle hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum. Termalin, Mermerin, Zaferin, Lezzetin merkezi olan ilimiz son yıllarda yapılan çalışmalarla eğitim ve sağlığın da merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. İlimiz, bu yıl açılan Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve bünyesinde geliştirilen İhtisas Hastaneleri sayesinde termal kaynakların katkısıyla tedavi yöntemlerini uygulayarak önemli bir eğitim ve sağlık merkezi olma yolundadır” dedi.

Güçlü bir Türkiye olabilmenin, lider bir Türkiye olabilmenin şartlarından birisi de üniversitelerimizin fonksiyonlarını çok iyi bir şekilde yerine getirmeleridir

Üniversitelerimiz ilim üreten, geleceğe, toplumun ihtiyacını karşılayan alanlara meslek adamı yetiştiren yerlerdir diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, Üniversiteler bulundukları illerin ve bulundukları ülkenin vizyonunu açan yerlerdir. Güçlü bir Türkiye olabilmenin, lider bir Türkiye olabilmenin şartlarından birisi de üniversitelerimizin fonksiyonlarını çok iyi bir şekilde yerine getirmeleridir. Zor bir coğrafyadayız. Bu coğrafyanın gereği olarak güçlü olmamız gerekir. Güçlü olmanın yolu da ilimde, bilimde, sanayide, teknolojide, her alanda güçlü olmaktan geçiyor. İşte üniversiteler bunları hızlandıracak birimlerdir. Bilim tarihinde geçmişte kalmış gelişmelerin hala günümüz üniversitelerinde okutuluyor olması eleştiri konusu olmaktadır. Artık onları bizim geçmişte bırakmamız ve sadece bilimi tarihin bir alanı haline getirmemiz lazım. Bizim bugün yapay zekâdan, endüstri 4.0’dan ve diğer alanlardan bahsetmemiz lazım. Eğer bunlara uzak kalırsak, bu yarışta dünyada geri kalırız ve güçlü lider bir ülke olmanın da gerisinde kalırız. Yaşadığımız dönem bunu çok açık bir şekilde ortaya çıkartıyor. Kendi silahlarımız devreye girmeden ne terörle mücadelede, ne de komşularımızla olan ilişkilerimizde iyi durum olamıyorduk. Ancak kendi mühendisimizin ürettiği silahlar ön plana çıkınca daha güçlü bir hale geldik. Bu toplumun ihtiyaçlarının diğer alanlarında da aynısı olması lazım.

Şarlatanların peşinde koşmayın, sorgulayıcı olun

Konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenen Vali Mustafa Tutulmaz, ”Sevgili gençler sizlere açıkça ifade etmem gereken birkaç konu bulunmaktadır. Yaşamınızın her anında aklınızı kullanın, şarlatanların peşinde koşmayın, sorgulayıcı olun. Bu üniversiteler dogma bilgilerin verileceği yerler değildir, buralar sorgulama yapılan yerlerdir. Değerli hocalarımız da öğrencilerimizin bu yönünü ön plana çıkaracak şekilde eğitim modelleri ortaya koymalı, onların kendi fikirlerini kendilerini oluşturabilecek bir ortam içerisinde bulunmalıdır, hocalarımıza da zaten bu düşüyor. Öğrencilerimize de terör örgütleri ve benzeri yapılanmaların devamlı bir dogma ve duygulara hitap eden bir yönü vardır. Üniversite duyguların ön planda olduğu yer değildir. Üniversite bilimin, ilimin, sorgulamanın ve özgür düşüncenin yeridir. Bu şekilde hareket edersek hem kendi geleceğimizi, hem de ülkemizin geleceğini sağlıklı bir şekilde kurmuş oluruz. Bu vesileyle eğitim-öğretim yılının öncelikle öğrencilerimize, ilimize, daha sonra da ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum ” dedi.

2017-2018 Akademik yılı açılış töreninde son konuşmayı yaparak yeni akademik yılın ilk dersini veren İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu “ Kahramanlık ve şehadet destanlarının yazıldığı Afyonkarahisar bize çok şey anlatmaktadır. Özgürlük mücadelemizde, Kurtuluş Savaşında kahramanlık ve şehadet destanlarının yazıldığı Afyonkarahisar gibi bir şehirde hem eğitim vermenin, hem de eğitim almanın ve burada yaşamanın çok başka bir duyguya ve manaya sahip olduğunu belirten Bakan Soylu: “Bu şehir toprağı elbetteki sizlere ve bizlere çok şey anlatmaktadır. Burada alınan eğitimle Türkiye’ye katacaklarınızla inanıyorum ki bu toprağa, onun şehitlerine ve bu toprağı bizlere emanet edenlere layık olacak, onların emeklerini boşa çıkarmayacaksınız. Bu vesileyle her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyor, başta aileleriniz ve hocalarınız olmak üzere size ve size emek veren herkese burada saygı ve şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Bu millet vakarlı duruşu ile en acılı anında bile değerini unutmama erdemi ile ayakta durmuştur

Dün Şehit İbrahim Özkur’un cenazesine katılmak için Muş Varto’da bulunduğunu dile getiren Bakan Soylu: “ Son iki ya da üç yıl içerisinde Varto’ya 4-5 kez gittim. O günkü Varto ile dünkü Varto’yu tekrar bir kıyaslama imkanım oldu. Herkesin işini gücünü rahat bir şekilde yapabildiği ve bir güvenlik tehdidi olmadan huzurun olduğu bir Varto’da şehit cenazesine katıldım. Şehit cenazesinde şehit babasının bana söylediğini hayatım boyunca unutmayacağım. Çok şehit cenazesine katıldım. Çok gazi ziyaret ettim. İlk kez çok farklı bir ders aldım. Vakarı, metaneti, şehadetin ailesine getirdiği onuru taşıyan bir baba kulağıma eğildi ve bir cümle söyledi. Evladıydı ve Evladının ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu önündeydi. Bir kahramandı evladı ve şehit olmuştu. Bana döndü ve bir şey söyledi. ‘Bizim İbrahim zanaatkardı, iyi bir mobilyacıydı. ’dedi. Evladını hem bir kahraman, hem bir evlat, hem de bir zanaatkar olarak niteleyen bir babanın aslında hissiyatını, düşüncesini sizle paylaşarak sözlerime başlamak istedim. Bu söylediklerimde sadece ve sadece hayatın belli bir döneminde gördüğümüz bir fotoğraftı, bu büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu hissetmediğimiz sürece çok açık söylüyorum bu topraklar bize ağır gelir. Bu toprakların bizim tarafımızdan hür, özgür ve bağımsız bir şekilde yönetilmesini istemeyenler zaten var. Çünkü ben bunu söylediğimde, söylemek istediğimde, bazen tekrar hatırlatmak istediğimde bazen eleştiri yapanlar var. Biz Dünya’nın en kıymetli arazisinde oturuyoruz. Batı açısından da Doğu açısından da en kıymetli arazisine sahibiz. Başımıza elbette ki türlü türlü sıkıntılar getirmeye çalışacaklar. Bu millet aynen biraz önce Muşta Varto’da anlattığım o babanın gösterdiği vakarı, en acılı anında bile değerini unutmama erdemi esas itibariyle bu aziz milleti ayakta tutmuştur ve tutmaya da devam edecektir.” dedi.

Gençler, Dünyanın bütün mazlum milletleri sizlerden çok şey bekler

Afyon Kocatepe Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Töreninde öğrencilere seslenen Bakan Soylu: “ Dünya sizden çok şey bekliyor. Çünkü o gelişmiş, o zengin ülkelerin meşhur üniversitelerinden mezun batılı gençlerden maalesef bu dünya umduğunu bulamadı. Biz oralardan yetişen kimyagerlerin en iyi ilaçları yapacağını, ölümcül hastalıklara çare bulacağını zannetmiştik oysa onlar tuttular, en öldürücü sertlikte uyuşturucuları imal ettiler. Yeni icat edilen uyuşturucuların tanımlandığı Avrupa Birliği Erken Uyarı Sisteminde 670 çeşit uyuşturucu madde tanımlı ve bunların %70’i son 5 yılda bu tanımın içerisine girmiştir. Yani yeni icat edilmiş. Oralardan mezun olan gençler interneti icat etti, umutlanmıştık. Sonra o internetten bomba yapmayı öğrettiler, uyuşturucu sattılar, teröristleri oradan örgütlediler, insanların ahlakını bozmak, insanların özel hayatını, vaktini, parasını çalmak, banka hesaplarını bozmak gibi siber suç ve günahları işledir. İşte onun için dünyanın bütün mazlum milletleri, terörden kaçanlar, göç yollarında perişan olan insanlar, Türkiye’den insanlar gelsin de bize birkaç kuyu açsınlar, hastane yapsın, ilaç versin diye bekleşen Afrikalı insanlar sizlerden yani Afyon Kocatepe Üniversitesi gençlerinden çok şey beklemektedir.” dedi.

Türkiye’de 3 Milyon 591 Bin Suriyeli kardeşimiz var

3 gün önce İngiliz İşçi Partisi yetkililerini ağırladığını, İngiliz heyetin, Türkiye’nin sınır ötesi adımlarını, terörle mücadelesine ilişkin bilgi almak istediklerini aktardıklarını belirten Bakan Soylu: “Türkiye’de 3 Milyon 591 Bin Suriyeli kardeşimiz var. Bunun sorumlusu sadece Türk halkı mı? Afganistan’da üretilen afyon haşhaşının sorumlusu sadece bu coğrafya mı? Pakistan, Afganistan, Suriye, Irak, Tunus, İran, Fas, Mısır şu anda büyük karmaşa içerisinde. Bunu bu noktaya getiren oradaki insanlar mı? Hayır. Gün geçtikçe zenginleşen batıdır. Tam 400 yıldır bütün dünyaya hükmetmeye çalışan Batı acaba bunun neresinde? Oturduğunuz koltuklar, yaptığınız sofistik tartışmalar acaba aç kalan insanlar, ‘sadece 1 gram petrol alınacak da bundan kar elde edilecek’ diye dişlerini gıcırdatan vahşi kapitalistleri tatmin ediyor mu? Ege Denizi’nde, Akdeniz’de zulümden kaçan, yoksulluktan, namusuna, ırzına sahip çıkabilmek için kendisini bir felakete sürüklediğinin farkında olduğunu bilse bile çocuklarıyla ölüme gittiğini bilse bile, kendisini o dalgaların içine atan insanlardan, çocuklardan hiç ders çıkarıyor muyuz?” dedi.

Türkiye alelade bir yerdeki sıradan bir ülke değildir

Konuşmasının devamında eğitimin sadece meslek sahibi olup para kazanmak için alınmadığını vurgulayan Bakan Soylu: “İnsan olarak bir anlam kazanabilmek için de okuyorsunuz. Bunun için nerede yaşadığımızı, şartlarımızı, sorumluluklarımızı doğru anlamak zorundayız. Türkiye alelade bir yerdeki sıradan bir ülke değildir. Bulunduğumuz coğrafyayla ilgili bir resim çizmek istiyorum. Dünyada savunma sanayi harcamaları 2017 yılında 1.7 trilyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Amerika’nın Ortadoğu’daki savunma bütçesi 69 milyar dolar. İngiltere 50 milyar dolarlık toplam savunma bütçesi ile Ortadoğu’da etkinliğini arttırmaya çalışırken, Fransa 2019-2025 yılları arasında 295 milyar euro savunma harcaması yapmayı planlıyor. Dikkat ederseniz bu bütçelerin adı, ‘savunma bütçesi’. İnsan doğal olarak ‘kime karşı savunma’ diye soruyor değil mi? Bu ülkelerin Ortadoğu’ya uzaklığı 4-5 bin kilometre ile 11 bin kilometre arasında değişiyor. Öte yandan dünyada şu anda benim bildiğim kadarıyla resmi olarak savaşta olan, ordularının karşılıklı savaştığı herhangi iki ülke yok. Kime karşı bir bütçe ve kime karşı bir savunma hiçbirimiz bilmiyoruz. ”dedi.

Üç teröristi listesine alıp güya milletimizin gönlünü alacaklar

Üç teröristi listesine alıp güya milletimizin gönlünü alacaklarını belirterek konuşmasına devam eden Bakan Soylu, 2002’de Afganistan’da haşhaş ekili alanların miktarının 17 bin hektar olduğunu, ABD’nin de o tarihte Afganistan’a barış, huzur ve demokrasi getirme vaadleriyle müdahale ettiğini hatırlatarak, “Eksik olmasınlar, getirdikleri barış, huzur ve demokrasi sayesinde olsa gerek 2017 itibarıyla haşhaş ekili alan miktarı 328 bin hektara çıktı. Huzur, demokrasi ve barış… Bizi aldatmaya çalışıyorlar. En son üç teröristi listesine alıp güya milletimizin gönlünü alacaklar. Ben size bu fotoğrafı okuyayım mı? Bugüne kadar hiç sesimi çıkarmadım. Güya bizle dalga geçiyorlar. İki bakanı yaptırım listesinden çıkartıp, üç teröristi yaptırım listesine koyuyorlar. Bize demek istiyor ki ‘senin bakanınla terörist arasında bir fark söz konusu değil’, biz de buna inanıyoruz öyle mi? Türkiye’nin gerek iç politika, gerekse de dış politikada neyin ne olduğunu bilen, her şeyin farkında bir duruş sergilediğine dikkati çeken Bakan Soylu, Türkiye’nin doğru bir duruş sergiledi” dedi.

Türkiye, eski Türkiye değildir

PKK’nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelirin yıllık 1,5 milyar dolar olduğunun, bunun da Avrupa uyuşturucu pazarının yaklaşık yüzde 80’ine denk geldiğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getiren Bakan Soylu: “Stratejik ortağımız, bizle beraber 3 tane teröristi listesine alırken, arka cephede, Suriye Irak cephesinde, PKK ile beraber ‘petrolün yüzde 25’i benim olacak, yüzde 75’i senin olacak’ hesabını yapanlardır. Bu bir iki yüzlülüktür, bu samimiyetsizliktir. Bu kadar açık ve nettir. Nerede, hangi gün, kimle yaptığı da bizim bilgimiz dahilindedir. Türkiye, eski Türkiye değildir. Türkiye’yi eski Türkiye olarak niteleyenler yanılmaktadır ve yanıldıklarını da anlamaktadırlar. Beni sabırla dinlediğiniz için çok teşekkür ediyor, bu vesileyle hepinize tekrar başarılar diliyor, yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize, sizlere, ailelerinize ve size emek veren herkese, hocalarınıza, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Afyon Kocatepe Üniversitesinde çeşitli alanlarda başarılı olan öğretim üyesi ve öğrencilere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından hediyeleri verildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik yılı açılış töreni sonrasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Açık Spor Tesisleri’nin açılışını yapan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler açılış sonrası tesislerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.