Afyon Kocatepe Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı AKÜ Senato Toplantı Salonunda Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında ve kurul üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayp Özdemir, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ve Prof. Dr. Murat Peker, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, iş insanları Ahmet Karakol ve Selcen Hıdıroğlu ve AKÜ öğretim görevlileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş Üniversite ve Danışma Kurulu Toplantısının gündeminde bulunan konularla ilgili olarak kısa bir bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Vali Mustafa Tutulmaz, ”Üniversitemiz ilimizde ve bölgemizde uzun yıllardır eğitime katkı yapan bir üniversite konumundadır. Ancak az önce verilen rakamlara bakıldığında iç açıcı olmayan bilgiler var. Bilhassa öğrenci kayıtlarıyla ilgili bölüm benim dikkatimi çekti. Yani neredeyse 8 bin dolayında bir öğrenci ders kaydı yaptırmamıştır. Bunun üzerinde çalışmakta fayda var diye düşünüyorum. Bunun dışında diğer rakamlar güzel ve hoş. İnşallah bu toplantı daha iyiye vesile olacaktır. Tabii ki üniversiteler bir taraftan ilim yapılan alanlar, bir taraftan da bulundukları illerin ve bölgelerin itici güçleridir. Bulundukları illerde ufuk açıcı, bölgenin önünü açacak, farklı bakış açıları katacak kurumlardır. Son yıllarda üniversitemizin kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkileri artarak devam etmekte ve bundan da elbette memnuniyet duyuyoruz. Ancak yeterli mi tabii ki değil. Çünkü daha iyisi her zaman vardır muhakkak. Biz ilimizin gerek kamuda, gerek sivil toplumda üst yönetim olarak uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bu uyumunda üniversite-kamu ve üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Bugüne kadar önemli şekilde olmuştur, bundan sonrada daha iyi olur diye düşünüyoruz. Üniversitemizde üç tane fakülte ilimizin potansiyeliyle doğrudan ilgili hale getirilmiş ve öncelikli ilgi alanları olarak tespit edilmiştir. Bunlar işte hayvancılıkla ilgili Veterinerlik Fakültesi, ilimizin turizm potansiyelinin daha iyi geliştirilmesiyle ilgili Turizm Fakültesi ve yine son dönemlerde ilimizde güzel gelişmeler oluyor, Sanayi alanında mühendislik alanında önemli yatırımlar gerçekleşiyor. Mühendislik Fakültesi’nin de yine aynı şekilde öncelikli fakülte olarak kabul edilmesi güzel bir tespit olmuştur. Bu üç alanda da çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız. Ayrıca belirlenen bu öncelikli alanlarda Kamu-Üniversite- Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için faaliyetlerimizi artırmalıyız. Üniversitemizin kampüs içi ve kampüs dışı ulaşım sorunları ile ana giriş kavşağındaki kazaların önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirleri de detaylı bir şekilde görüşeceğiz” dedi.

Toplantı gündemde bulunan konularla ilgili katılımcıların görüşlerini belirtmesi ve gündemde bulunan maddelerin görüşülmesiyle sona erdi.