Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Ahmet Murat Uzun’un doktora tezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yılın tezi ödülüne layık görüldü.

ODTÜ tarafından her yıl düzenlenen ODTÜ Lisansüstü Ödülleri bu yıl 10 Eylül 2019 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Toplamda 5 ayrı kategoride ödül verilen törende, AKÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Ahmet Murat Uzun’un “Farklı Duygusal Tasarım Yaklaşımlarının Kullanılmasının Pozitif Duygu, Bilişsel Çaba ve Öğrenme Başarısına Etkisinin İncelenmesi: Bir Çoklu Ortam Çalışması” adlı tezi ODTÜ Lisansüstü Ödülleri değerlendirme jürisi tarafından incelenerek, “tezden hazırlanan yayın kategorisinde” yılın tezi ödülü almaya hak kazandı.

Tezinde farklı duygusal tasarım yaklaşımlarının, çoklu ortam öğretim materyallerinde kullanılmasının öğrencilerin duygu durumlarına, bilişsel çabalarına ve öğrenme başarılarına ne derece etki ettiğini inceleyen Arş. Gör. Dr. Ahmet Murat Uzun; öğrencilerin öğrenme materyalleri ile çalışırken hissettikleri duygu durumlarını belirlemek için kardiyovasküler ölçüm araçlarından “emwave duygu tanılama cihazını” kullandı.