rnrnAKÜ'DE KİTAP OKUMA GÜNLERİrnrnKitap okuma oranlarındaki düşüklüğe dikkat çekmek isteyen AKÜ Sosyoloji Kulübü, 'Yoksa Siz Kitap Okumuyor musunuz?' sloganı ile kampüs içerisinde açık alanda kitap ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AKÜ’DE KİTAP OKUMA GÜNLERİ Kitap okuma oranlarındaki düşüklüğe dikkat çekmek isteyen AKÜ Sosyoloji Kulübü, ‘Yoksa Siz Kitap Okumuyor musunuz?’ sloganı ile kampüs içerisinde açık alanda kitap okuma kampanyası başlatıyor.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyoloji Kulübü tarafından, sosyal sorumluluk çalışması adı altında kitap okuma etkinliği düzenleneceği bildirildi. Sosyoloji Kulübü Başkanı Celil Zengin, 24 Nisan günü başlayacak olan kitap okuma programının AKÜ Ahmet Necdet Sezer kampüsünde düzenleneceğini belirtti. ‘Yoksa Siz Kitap Okumuyor musunuz?’ sloganı ile programın gerçekleştirileceğini aktaran Zengin, “Kampüsün açık alanında, saat 12.15 ile 12.45 arasında kitap okunacak. Tüm okuma sevdalılarının katılabileceği bu etkinlikte, kitap okuma oranlarındaki düşüklüğe dikkat çekilecektir. Bu program dahilinde kitap bağışı da toplanıp, ihtiyacı olan ilkokullara kitaplık halinde ulaştırılacak. Günümüzün en büyük eksikliklerinden biri olan yeterli kitap okumama, toplumumuzun en büyük sorunları arasındadır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye’de kitap okuma oranları, olması gereken orana göre düşüktür. Bu düşük oranlar halkın genelinde olduğu gibi üniversitelerde de görülmektedir. Üniversitelerin toplam öğrenci sayılarını; kütüphanelerinden alınan toplam kitap sayısına bölerek, oranların düşüklüğünü görebiliriz. Sosyoloji Kulübü olarak böyle bir probleme dikkat çekmek gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.