Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, Cumhur İttifakına oy vermeyen herkesin hain ve çete olarak ayrıştırıldığını belirterek, “Böyle ayrıştırıcı bir politika ile bir yere varılamaz. İnsanlara hakaret etmek gönül belediyeciliği mi” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirerek, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Adaylarını tanıttı.



SONUNA KADAR DESTEĞİMİZİ VERECEĞİZ

Ortalama üç aylık bir çalışma sonucu çoğu ilçelerde ve merkez ilçeden olmak üzere aday adaylığı sürecini başarıyla tamamladıklarını belirten İl Başkanı Ercan, Afyonkarahisar’da Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimleri için İYİ Parti ile ittifak yaptıklarını hatırlatarak, “İttifak neticesinde Dinar’da, Sandıklı da, Bolvadin’de ve merkezde İYİ Parti’nin Belediye Başkanını destekleme kararı aldık. Biz CHP olarak destek vereceğiz diyorsak sonuna kadar desteğimiz vereceğiz. Çünkü AKP iktidarından kurtulma yolunun bu olduğunu biliyoruz. Afyonkarahisar merkezde ittifak gereği İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak’ın seçilmesi halinde Koçak’ın Başkanlığı’nda CHP’ye 6 Belediye Meclis Üyeliği verildi. Üye adaylarımız toplantımızda yer aldı. Hatır gönül işi için değil. Gerçekten tabii bu bir yarıştır. Afyonkarahisar’a hizmet edebilecek kendi meslek ve işinde değer olan çevresinde sevilip sayılan sosyal demokrat kişiliğinden şüphe etmediğimiz arkadaşlarımızı arasından seçtik. Belediye Meclis Üye Adayımız Öğretmen İbrahim Meydanoğlu,  Av. Murat Çelikbaş, Mimar Hüsnü Taşer, Belediye Fen İşleri Emekli Müdürü Alaaddin Nakilcioğlu, Yüntaş Emekli Müdürü Figen Kebabçı, işadamı İbrahim Saraçoğlu, yedek üye adayımız da emekli asker Ahmet Hulisi Bozok’tur” dedi.



CHP OLARAK İGM’DE GRUP KURACAĞIZ

CHP’nin bağımsız olarak katıldığı İl Genel Meclisi Üye adaylığına 1. sıradan CHP Merkez İlçe eski Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme’nin yer aldığını söyleyen Ercan, “İnşallah bu sefer İl Genel Meclisi’nde CHP olarak grup kuracağız. İnşallah diğer ilçelerden seçilecek olan üyelerimizle Afyon’a önemli güzel hizmetler vereceğiz. İl Genel Meclisi 2. sıra adayı işadamı Kemal Doğan, 3. sırada işadamı Ozan Kızılırmak, 4. sırada emekli öğretmen Mukaddes Şimşek, 5. sırada Jeoloji Mühendisi Ali Şakir Öztürk, 6. sırada emekli öğretmen Süheyla Demir, 7. sırada Mahmut Öncen var. Partimize olan ilgi büyük. Biz burada isterdik ki Belediye Başkan adayımızı da kendimiz çıkartalım. Ama Afyonkarahisar’ın şartları malumdur. Bu nedenle biz burada AKP Belediye’den yönetimi almak üzere ittifak kurduk. Sayın Dr. Mahmut Koçak’ın arkasında Belediye Meclisine verdiğimiz değerlerle beraber sonuna kadar arkasındayız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz boşu boşuna destek vermedik. Diğer ilçelerde de aynı şekilde İYİ Parti’den biz destek bekliyoruz. İYİ Parti yöneticileri de bu konuda çok iyi niyetli. Beraber ortaklaşa tüm Afyon genelinde daha çok Belediye alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sultandağı, Çobanlar, Hocalar’da tek başımıza yarışıyoruz. Ama İhsaniye’de kuvvetli olduğumuzu söyleyebilirim. Sinanpaşa’ya mutlaka alacak gözüyle bakıyoruz. Dazkırı, Evciler, Başmakçı, Çobanlar, Sultandağı, Emirdağ durum böyle. Biz Afyon’da büyük başarı elde edeceğiz.” dedi.



KENDİLERİNE OY VERMEYEN HAİN OLUYOR

Ercan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhur İttifakına oy vermeyen herkes nedense hain ve çete. Böyle ayrıştırıcı bir politika ile bir yere varılamaz. Biz bunun farkındayız. Her şeye cevap vermek istemiyoruz. Ama defalarca söyledik. CHP’nin teröristlerle hiçbir zaman işbirliği olmaz. Dilimizde tüy bitti. Ama her seferinde sanki biz terörle berabermişiz gibi davranılıyor. HDP’liler AKP’ye oy verince ‘Kürt kardeşlerimiz’ oluyor. Ama CHP’ye oy verirse terörist oluyor. Böyle bir anlayışı kabul edemeyiz. Cumhurbaşkanımız Afyon konuşmasında, ‘Bay Kemal’e açtığım davaları kazanıyorum’ diyor. Türkiye’de ki hukuk sistemini sokakta ki çocuklarda biliyor. Bu davaların nasıl kazanıldığını biz biliyoruz. Keser döner hesap döner. Bir gün mutlaka dönecek. Türkiye’yi gerçekten hukukun ve demokrasinin yaşandığı güzel bir ülke haline getirmek istiyoruz. Biz Gönül Belediyeciliği deyip gönülleri kırmaktansa “Derman Belediyeciliği” uygulamaya çalışacağız.”