Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın vatandaşa yardım etmeye çalışan muhalif belediyeleri “devlet içinde devlet kuruyorlar” diye suçlaması hakkında açıklama yaptı

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın vatandaşa yardım etmeye çalışan muhalif belediyeleri “devlet içinde devlet kuruyorlar” diye suçlaması hakkında açıklama yaptı



 

“AKP, ‘Devlet içinde Devlet’ in ta kendisidir!”

 

 

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın vatandaşa yardım etmeye çalışan muhalif belediyeleri “devlet içinde devlet kuruyorlar” diye suçlaması hakkında açıklama yaptı.

 

Twitter hesabı (@DpGultekinUysal) üzerinden açıklamada bulunan Genel Başkan Uysal, “AKP, ‘Devlet içinde Devlet’ in ta kendisidir!” dedi.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, şunları kaydetti:

 

“Sadece ayrıştırıcı ve düşmanca dilini muhafaza ediyorlar”

 

AKP Genel Başkanı Erdoğan, vatandaşa yardım etmeye uğraşan muhalif partilerin yönettiği belediyeleri şov yapmakla suçlarken bir taraftan da bu yardımları FETÖ ve PKK teşebbüsleri ile bir tuttu.

 

"Muhafazakâr demokrat" olduğunu iddia ederek iktidara gelen AKP Genel Başkanı, bir tek ayrıştırıcı ve düşmanca dilini "muhafaza" ediyor ki böyle muhafazakâr olunmaz. Demokratlığa hiç girmiyorum bile!

 

Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı, tıpkı kendisinin ifade ettiği gibi  "evinde tencere kaynamadığı için gözü yaşlı, kalbi kırık, yüreği daralmış her bir vatandaşımızın vebali" üzere vatandaşa yardım edenleri "devlet içinde devlet" kurmakla itham etmişti.

 

Daha hafta sonu "nasıl Erdoğan'dan daha sert, daha afili cevap verebilirim" diye düşünen, gayret eden bir parti yetkilisi de bu belediyelerin faaliyetleri için "paralel devlet" yakıştırması yaptı.

 

“Devletin güçlerini partilerinin siyasal amaçları için kullanıyorlar”

 

Anayasa'nın amir hükümleri dururken "takmıyorum" diyebilen, işine yarayan yasayı (12 Eylül Seçim Yasası) sahiplenip, işine yaramayanı delik deşik eden, kamu ihale mevzuatına, pek tabi birçok mevzuata uymayan, kişiye özel kanun çıkaran, eş dost istihdam etmek için kurum ihdas eden, devletin güçlerini, araçlarını partinin siyasal amaçları için seferber eden, milletin vergisini canı istediği gibi harcayan ama hesap vermeyen, suçu, suçluyu kanuna göre değil kendi inanç ve ihtiyacına göre tanımlayan, tek bir adamdan başka güç tanımayan bir siyasal anlayıştır aslında "devlet içinde devlet" olan.

 

Tam da budur işte "paralel devlet" olan! AKP, ‘Devlet içinde Devlet’ in ta kendisidir!”