Akaryakıta litre başına 1 TL zam yolda! PÜİS gündeme getirmişti!..

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Akaryakıtta bayilerin kâr payı yeniden gündeme gelirken PÜİS Başkan Yardımcısı Ertaş, Ocak ayı sonuna kadar bin 500 akaryakıt istasyonunun kapanabileceğini belirtmişti.

Karar yazarı ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, bu duruma alternatif olarak akaryakıtın litre fiyatına yaklaşık 1 TL zam yapılabileceğini söyledi.

Dövizde yaşanan dalgalanmaların ardından akaryakıta gelen art arda zamlar nedeniyle Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) sıkıntılı günler geçiriyor. PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş, kasım ve aralık ayında 800'e yakın istasyonun kapandığını belirterek, gelen müracaatların ardından bu ay sonuna kadar bin 500'e yakın istasyonun kapanabileceğini bildirmişti.

Akaryakıta zam gelmesinin kendilerini de zor durumda bıraktığını belirten Ertaş, "Pazarda bakıldığı zaman şöyle zannediliyor; 'Hadi yine köşeyi döndünüz, zam geldi’ gibi böyle bir anlayış içinde bizim tüketicimiz. Halbuki tam tersi, bizim satmış olduğumuz en azından kredi kartı ile sattığımız ve bir ay sonra parasını aldığımız üründe bile yüzde yüz artış oldu. Bu şu demek; eğer 100 TL piyasadan, kredi kartından alacağınız var ise şu an 50 TL’ye inmiştir bizim alacağız.'' demişti.

 Doç. Dr. Oğuz Demir, akaryakıt sektöründe yaşanan sıkıntı nedeniyle PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş'ın sözlerini değerlendirdi, çok daha vahim bir tablo çizdi.

Demir ''Alternatifi ise akaryakıtın litre fiyatına yaklaşık 1 TL zam yapılması. Akaryakıt istasyonlarının son 4-5 aydır zararına çalıştıkları bir ortamda devam etmelerini beklemek zor.'' dedi.