Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar il Başkanı Yalçın Gözgöz, Açlık grevleri konusuna değinerek, ‘’AKP dünyanın en tehlikeli oyununu oynuyor’’ dedi.rnrnİl Başkanı Yalçın Görgöz yaptığı yazılı açıklamada ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar il Başkanı Yalçın Gözgöz, Açlık grevleri konusuna değinerek, ‘’AKP dünyanın en tehlikeli oyununu oynuyor’’ dedi. İl Başkanı Yalçın Görgöz yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi;
‘’AKP iktidarı çıraklık ve kalfalık döneminden sonra ustalık döneminin en iyi zamanlarını yaşıyor. Neyin ustası olduğu ise ortadadır. Dünyanın en tehlikeli ve en büyük oyununu oynuyor. Görevlerini hiç aksatmadan sırasıyla yerine getiriyor. En son cezaevlerinde başlatılan ve sona erdirilen açlık grevleride bu oyunun önemli bir parçasıydı. AKP’nin ve sömürgeci devletlerin isteği gibide sonuçlandı. Ne halkımızın önemli bir bölümü ne de açlık grevi yapanlar bu grevin amacının ne olduğunu anlayamadan grev bebek katilinin talimatıyla sona erdirildi.
Açlık grevi yapanlar ve ceza evlerinde haksız yere bulunan mahkumlar hukukun piyasalaştırıldığı, adaletin yok edildiği bir ülkede bırakın istediği dilde kendilerini savunsunlar. Bundan dolayı ana dilde savunma talebi çok basit bir bahanedir. Amaçları, hedefleri bellidir. Halkın talebi olmadığı halde varmış gibi bir ortam yaratarak, ülkeyi ülkede bölünmenin ustaca bir adımını atmış oluyorlar.
Kürtçeinini resmi dil olarak tanınması anadilde eğitim ve benzeri taleplerin tümü ülkemizin bölünmesine yönelik başlatılmış operasyonlardır. Bunu arkasından Öcalan’aev hapsi, öcalan’ın liderliğinde bir kürt devletinin kurulmasıyla ülkenin tamamen bölünmesi sağlanacaktır.
AKP’nin bu tür manevralarının ardı arkası kesilmeyecek bu ve buna benzer talepleri artarak devam edecektir. Sonuçta yüzyıllardır birlikte yaşayan ve son 90 yıldır Cumhuriyet tarihi süresince barış içerisinde yaşayan Türkiye halkları, bu tür suni girişimlerle düşman edilecektir.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla ülkemizin bölünmesine müsaade etmeyeceğiz. Halklarımızın bu tür oyunlara gelmesinin önüne geçeceğiz. Daha güçlü olmak ve sömürgeci devletlerin taşeronluğunu yapan AKP iktidarına son vermek için halkımızı CHP’ye destek vermeye çağırıyoruz.