Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla, AK Parti Afyonkarahisar teşkilatları seçim çalışmalarını hızlandırdı. Seçim çalışmalarından biri de adaylık değerlendirmesine alınacaklarla ilgili temayül yoklaması yapılması. 2 bin 300 teşkilat mensubunun yüzde 92’si bugün 44 aday adayı için bilgisayar başında oy kullandı. E-temayüle partililer yoğun ilgi gösterdi.

AKSARAY VE AMASYA MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

AK Parti Afyonkarahisar 28. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı temayül yoklamasında oyunu kullanan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Uluçay, “Afyonkarahisar’da ki temayül yoklaması için Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Amasya Milletvekili Hasan Çilez ile AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Nesrin Semiz görev aldılar” dedi.

GERÇEKTEN GÜZEL BİR KATILIM VAR

“28. dönem milletvekili aday milletvekili seçimini ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuşan Uluçay sözlerine şöyle devam etti; Biz de Afyonkarahisar’da 44 aday adayımızın bulunduğu temayül yoklamamızı gerçekleştiriyoruz. AK Parti her zaman demokrasiden yana ve tarafsız bir şekilde aday belirleme sürecini gerçekleştirmiştir. Bugün de online olarak düzenliyoruz. İlki yerel 2019 yerel seçimlerinde bugün biraz daha kapsamlı bir şekilde aday adaylarımızın fotoğraflarını da görecek şekilde hazırlandı. Adaylarımızın fotoğrafları da isimleri de görülebiliyor. Bu şekilde altı tane aday adayımızı seçebiliyorlar ve genel merkez aynı anda online olarak bunu görebiliyor. Ben seçimlerimizin Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün gördüğünüz gibi çok gerçekten güzel bir katılım var. Teşkilatlarımızdan. İlçelerimizden, beldelerimizden gelen arkadaşlar olmak üzere 2 bin 300 civarında teşkilat mensubumuz oy kullanıyor. Katılımın ne kadar yüksek olursa bizim için o kadar belirleyici olur. Ben tekrar tüm bunun teşkilat mensuplarımıza, Afyonkarahisar’ımız hayırlı olmasını temenni ediyorum.

YÜZDE 92 ORANINDA KATILIM SAĞLANDI

Temayülün ardından da bir açıklama yapan Başkan Uluçay, “2300 teşkilat mensubunun yüzde 92 oranında bir katılım oldu. Ramazan ayına rağmen ve uzak ilçelerimize rağmen katılım çok güzeldi. Ben buradan tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımız da sabahtan beri sağ olsunlar bize destek verdiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Yüce Rabb'imden 2023 seçimlerinde ülkemize ve İslam alemine ve Afyonkarahisar'ımıza hayırlı uğurlu olması temenni ediyorum” dedi.

EN ÇOK OY ALANLAR ÇAĞIRILACAK

Uluçay “Genel Merkez daha önceki temayüllerde online olarak direkt bir üst kurula bunları veriyor. Bir üst kurulda zaten 44 aday adayından 15-20 civarında kişiyi çağıracak. Zaten orada açıklanmış oluyor. Yani burada biz sıralamadık. Sadece altı kişiyi seçmiş olduk. Dolayısıyla onun iki katı veya işte iki buçuk katı şeklinde genel merkez bayan genç kontenjanına göre çağırıyor. Ona göre üst kurulda zaten oraya gidenler temayülde iyi bir oy almış oluyor. O anlama geliyor” diye konuştu.