Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fezleke ve dokunulmazlık dosyalarının TBMM’ye sunulmasına eleştiride bulundu.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fezleke ve dokunulmazlık dosyalarının TBMM’ye sunulmasına eleştiride bulundu.

Uysal yaptığı açıklamada dokunulmazlığı kaldırma teşebbüsünün siyasi iklimi zehirlemeye yönelik olduğuna vurgu yaparak; teşebbüsü, “Türkiye’de demokratik rekabetin meşru sınırlarını hepten yok edecek bir hamle” olarak değerlendirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, şunları kaydetti:

“AK PARTİ’DE KENDİNİ KURTARACAK HİÇBİR DEMOKRATİK FORMÜLÜN KALMADIĞI DÜŞÜNCESİ HAKİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığını kaldırma teşebbüsü ‘Siyasi iklimi zehirleme’ ayarlı! Anlaşılan AKP’de kendini kurtaracak hiçbir demokratik formülün kalmadığına dair bir düşünce hâkim olmuş!

“DEMOKRATİK REKABETİ YOK EDECEK HAMLE”

CHP İl/İlçe Başkanlıklarındaki ‘128 Milyar $ Ne Oldu’ afişlerinin zorbalıkla indirilmesinin ardından Ana muhalefet liderinin dokunulmazlığını kaldırmak için yapılan hazırlık artık Türkiye’de demokratik rekabetin meşru sınırlarını hepten yok edecek bir hamle.”

“AK PARTİ’NİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ”
Genel Başkan Uysal, dün paylaştığı videoda da AKP’nin son günlerdeki eylemlerini (“128 milyar dolar nerede?” afişlerinin zorbalıkla indirilmesi, patates-soğan dağıtım törenleri ) sert bir dille eleştirmiş, bütün bunların AKP’nin beyin ölümünün gerçekleştiğini gösterdiğini ifade etmişti.

Uysal, AKP’nin beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediği videoda şunları dile getirdi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir taraftan, özellikle son birkaç gündür CHP’nin il ve ilçe binalarına astığı ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartlarını valilikler kaymakamlıklar eliyle indirmeye çalışması, öbür taraftan da neredeyse Ay’a adam gönderme törenlerine benzer patates ve soğan dağıtım törenleri yapıyor olmaları AKP’nin beyin ölümünün gerçekleştiğini gösteriyor” diye konuştu.