Madeni Sanatkarlar Odası ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı M. Emin Birliktir, 16 Temmuz’da yapılan referandumda ülkenin selameti için ‘evet’ kararı vermiş ve bu yönde çalışma yürütmüştü. Verilen desteklerden ötürü AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve beraberindeki teşkilat mensupları Başkan Birliktir’i ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Birliktir, 16 Nisan’da yapılan halk oylamasında, esnaf teşkilatları olarak devletin ve milletin yanında durduklarını diye getirdi. Birliktir, “Referandum süresi boyunca gördük ki ülkemizin gelişmesini ve güçlenmesini istemeyen ne kadar örgüt yada ülke varsa hep birlikte bir kampanya yürüttüler. Bizlerde ülkemizin daha da ileriye gitmesi ve yönetim biçimi olarak önündeki engellerin kalkması için elimizden gelen destek ve çabayı gösterdik. Bundan sonraki süreçte ülkemizin hedeflerine odaklanıp daha da yükselişe geçeceğine güvencimiz tamdır” dedi.

 

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise sivil toplum örgütlerinin 16 Nisan’da verdiği destekten ziyadesiyle memnun olduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

 

“16 Nisan öncesi birçok sivil toplum örgütü temsilcileri hem bir araya gelerek hem de ayrı ayrı kendi hitap ettikleri kesimler adına referandumda ‘evet’ oyu vereceğini ve bu yönden çalışma yürüteceğini açıkladılar. Sağ olsunlar devlet millet aşkıyla her zaman hükümetimizin yanında olan esnafımız bu halk oylamasında da bizlere gerekli tüm desteği verdiler. Ham Madeni Sanatkarlar odası olarak hem de TÜMSİAD olarak Emin Birliktir Başkanımız, bizimle birlikte gece gündüz çalışarak referandumdan ‘evet’ çıkması için elinden gelen gayreti gösterdiler. Kendisinin şahsında tüm esnaflarımıza ve işadamlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.