AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, beraberinde AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, yönetim kurulu üyesi Onur Çelik ve Merkez ilçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ile birlikte AFJET Genel Müdürlüğü görevine atanan İsmail Kara’yı ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

AK Parti heyeti AFJET Genel Müdürlüğü görevine atanan İsmail Kara’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Veysel Eroğlu “İsmail Bey hakikaten burada birçok konuya şahitlik etmiş biridir” dedi. Başkan Hüseyin Ceylan Uluçay ise Kara için “tecrübeli bir isim” ifadesini kullandı. Kara ise “Afyonkarahisar’a ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, beraberinde AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, yönetim kurulu üyesi Onur Çelik ve Merkez ilçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ile birlikte AFJET Genel Müdürlüğü görevine atanan İsmail Kara’yı ziyaret etti.
 
“AFJET kurulurken buradaydık, raporlar hazırladık”
 
Ziyarette konuşan Kara, “1994 yılında AFJET’in ilk kurulma aşamasında hemen bu bulunduğumuz yerdeki ısın merkezinin kuruluş binasında o zaman biz de buraya gelmiştik. Burada bu ısı merkezi planlanırken ihtiyaç olacak jeotermal kuyularını yapılması ile ilgili olarak MTA ile ilgili protokol yapıldı. Tabii o protokol kapsamında da ben de bulunduğum ekip içerisinde 1994-95-96 ve 97 yıllarında biz de burada çalışma yaptık. Yani aslında bu AFJET’in ilk kuruluşunda bizim de ciddi anlamda emeklerimiz var. O zamanlar Gecek bölgesinde sondajların sayısı azken biz burada zemin etütlerini de sondajlarını da yaptık ve ısı sistemine dahil ettik. AFJET’in kuruluşunun temelinde bizim ciddi emeklerimiz var. Ondan sonra yine yapılan bütün sondajlarda emeğimiz var. O zamanlar bizim yapmış olduğumuz yaklaşık 250 - 300 metrelik kuyularda çalışma yaptık. Oteller için sondajlar yaptık. Daha sonra Gazlıgöl taraflarında ciddi çalışmalar yaptık. Orada Bozüyük tarafında sondajlar yaptık, etütlerini yaptık. Yüksek lisans tezimizi Gazlıgöl sahasında yaptık. Bizim tezimizin sonucunda da Gazlıgöl'de bu sıkışan Termal alanların artık Gazlıgöl'ün doğusuna doğru da ilerleyeceğini raporlarımızda ifade ettik. Gördüğüm kadarıyla ve sahayı gezdiğimde de doğuya doğru ciddi anlamda önemli kararlar aldığımızı teyit etmiş oldum. Yani hemen hemen her tarafını gezdik gördük. 10 yıllık Daire Başkanlığı yönetiminde de zaten Türkiye'deki sahalarla ilgili her türlü toplantılara, görüşmelere katıldık. Değerlendirmeleri birlikte yaptık. En son Jeotermal Kanun Yönetmeliğinde idare payı değişikliği çalışmalarında yer aldık. Özel idareleri buraya çağırdık ve idare payını da daha önce kullandığı su miktarı kadar ödeme ile ilgili bir formülasyon kurarak yönetmeliğe katkı sağladık. Otellerimizde de ödeme olarak ciddi düşüşler oldu ve bu vesileyle turizmcimize destek sağladık” dedi. 
 
“Afyonkarahisar’a ne gerekiyorsa yapacağım”
 
Kendisinin Afyonkarahisar ile ilgili çok bağı olduğunu kaydeden Kara, “En önemlisi AFJET’in ilk kuruluşunda biz de buradaydık. Bundan sonra Afyonkarahisar için artık elimizden ne geliyorsa kesinlikle yapacağımın vaadini veriyorum” ifadelerine yer verdi.
 
“İsmail bey hakikaten burada bir çok konuya şahitlik etmiş biridir”
 
Programda konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu da “Geçen sene AFJET’te ısıtmada sıkıntılar oldu. Hakikaten vatandaştan itiraz geldi. Bu konuda bütün herkes bu işi bilen burada çalışmış emeği geçmiş, ehliyet ve liyakati ön planda tutarak bir yönetici arayışına girdi. Biz de bu işi iyi bilen Afyon'da çalışmış, bu işin kuruluşunda yer alan havzayı bütünüyle ezbere bilen pek çok sondajlara şahitlik etmiş hatta otellerle alakalı belli bir bedel ödenmesi gerekirken kullandığı suya bağlı, bu konuda otellere destek vererek yönetmelik çıkaran çıkmasını sağlayan, aynı zamanda Maden Teknik Arama’da Daire Başkanlığı yapmış olan İsmail Kara tavsiye edildi. Yönetim kurulu cv'sine baktı ve neticede İsmail Bey'in bu konuda çok başarılı olduğu Afyon'u çok iyi bildiği, Afyon aşığı olarak bu işe layık görüldü. Biz de tebrik için geldik. Yetki tamamen yönetim kurulunda. Afyonkarahisar Valiliği, Özel İdare, Belediye, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu karar verdi. Tabii İsmail Bey'den Şu anda ciddi bir çalışma bekliyoruz. Kuyular da maalesef su seviyesi epeyce düşmüş durumdadır. Bu yüzden hakikaten Afyon'da İsmail Bey'in de katkısı oldu. Afyon'daki sistemde kuyular tekrar ele alınmalı, pompalar gözden geçirilmeli diyerek tavsiyelerde bulunduk” diye konuştu.
 
“Tecrübeli bir isim”
 
Son konuşmayı ise AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. Uluçay, “Şehrimizin en önemli kuruluşlarından bir tanesi olan Afyonkarahisar Jeotermal Enerji Anonim Şirketinin başına İsmail Kara atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisi daha önce defalarca bu konuda tecrübe yaşamış ve bilgi birikimi bir hayli fazla olan yöneticilerimizden birisidir. Sahada birebir kuyu açma çalışmalarına katılmış, önemli raporlar hazırlamış ve bu raporları doğruluğu teyit edilmiş ve karara bağlanmış olan bir isimdir. Kendisi zaten Afyonkarahisar aşığı bir hemşerimizdir. İnşallah şehrimiz için hayırlı olur. Vatandaşlarımızın lehinde çalışmalar yaparak taleplerini yerine getirerek sağlıklı bir kamu hizmeti yapacağından şüphemiz yoktur. Rabbim görevinde muvaffakiyetler nasip eylesin, mahcup etmesin inşallah” dedi.