Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz beldesini ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kocaöz belediye başkanı Murat Zıbak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Gözden kaçırmayın

“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”


Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz beldesini ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kocaöz belediye başkanı Murat Zıbak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Milletvekili Ali Özkaya “Taciz ve tecavüzleri örtmek için yatırım düşmanlığı yapıyorlar” derken, İl Başkanı Uluçay ise “Kocaöz halkının ve belediyemizin yanındayız” ifadelerine yer verdi. Belediye Başkanı Murat Zıbak ise konuyu yargıya taşıyacağını ifade etti.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz Beldesini ziyaret etti. Ziyarette ilçe başkanı Ali Yalman ve Belediye Başkanı Ali Altuntaş da hazır bulundu.

Belediye çörek otu ekti

Özkaya ve Uluçay, kamu arazisinin peşkeş çekildiğini iddia eden CHP milletvekili Burcu Köksal’ın söz konusu iddiasında ifade ettiği Kocaöz Beldesindeki araziyi ziyaret etti.  Özkaya ve Uluçay ortak bir açıklama yaparak, Köksal’ın iddialarının yalan ve uydurmadan ibaret olduğunu söyledi. Bahse konu alanın mera alanı olmadığını belirten Milletvekili Özkaya, “Bugün Çobanlar Kocaöz Beldemizdeyiz, İl Başkanımız, İl Başkan yardımcılarımız, Belediye Başkanımız, Kocaöz Belde Belediye Başkanımız ve teşkilatımızla hep beraber buradayız. Burası Afyonkarahisar’ımızın gerçekten çok çalışkan gayretli nezih insanların yaşadığı bir beldemiz. İnşaat konusunda tarım ve hayvancılık konusunda fevkalade gelişmiş bir bölgemiz. Bu arkamızda gördüğünüz arazi Milli Emlak’a ait bir tarım arazisi. Çok uzun süredir burası belediyeler aracılığı ile Milli Emlak adına işgaliye ödeyerek köy tüzel kişiliğine ve vatandaşlara veriliyordu. Belediye Başkanımız göreve seçildikten sonra beraber istişare yaptık, Milli Emlak ile görüştük. Bu araziyi Belediyemiz adına kiraladık. Milli emlak burada tarım yapmak üzere Belediyemize verdi. Söz konusu arazinin 750 dekarında belki Türkiye’de en büyük bir alana çörek otunu belediyemiz bizzat kendisi ekti. Bunun için traktör aldı, mibzer aldı makinalar aldı. Belediyemiz adına bu ekimi yaptı. İnşallah bir yatırımcı geldi, yatırımcı buradan ürün almayı garanti ediyor. Siz üretin ben bu ürünü alacağım ve bedelini en iyi şekilde ödeyeceğim diyor. İnşallah bu ülkemizin tıbbı ve aromatik bilgiler konusunda potansiyelini geliştirecek hem yurtiçi hem de ihracatı artıracak önemli bir yatırımdır. Az yan taraftaki yerde belediyemiz su kuyusu açmış, Ocak ayında elektrik aboneliği açılarak henüz elektrik sarfiyatı dahi olmamıştır.” dedi. 

“Taciz ve tecavüzleri örtmek için yatırım düşmanlığı yapıyorlar”


Milletvekili Köksal’ın iddialarının asılsız ve iftira olduğunu belirten Milletvekili Özkaya, “Belediye başkanımıza iftira atarak, ‘kendi yerini mi suluyorsun’ demek çok çirkin çok yanlış bir şeydir. Kendi yaptıkları yanlışları, CHP içindeki tacizleri, tecavüzleri, hırsızlıkları, yolsuzlukları becerisizlikleri, iş bilmezlikleri örtmek için Kocaöz beldesine ve belediye başkanımıza bir iftira atılıyor. Kendi hezeyanlarını örtmek için yatırım düşmanlığı yapıyorlar. Biz buradayız hep beraber belediyemizin belediye başkanımızın arkasındayız. Kimin ne dediği zerre kadar umurumuzda değil, biz doğru olduğunu bildiğimiz için beldemizin de belediye başkanımızın da arkasındayız. Ve bu işi yapacağız. Bildiklerini yapsınlar, istedikleri yere şikâyet etsinler, bunlardan hiçbir korkumuz veya çekincemiz yok. Çünkü doğru yaptığımız işin neyinden korkacağız, millet için buradayız, millet için üretiyoruz ve hizmet ediyoruz ve bu hizmete de hep birlikte arkadaşlarımızla teşkilatımızla devam edeceğiz.” dedi.


“Kocaöz halkının ve belediyemizin yanındayız”


İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da Kocaöz halkının her zaman yanında olduğunu belirterek, “Vekilimizin de bahsettiği gibi burası mera alanı değil, belediyemize kiralanmış Milli Emlak’a ait bir tarım arazisidir. Belediyemiz burada kendi imkanları ile Türkiye’ye örnek olacak şekilde büyük bir alanda çörekotu ekip üretimini gerçekleştirmektedir. İnşallah burada kurulan tesislerde bu ürünler işlenerek Türkiye’ye satışı yapılacak. Burada iddia edildiğinin aksine, istihdam söz konusudur. Üretim söz konusudur. Kocaöz halkının ve Belediyesinin çalışması ve bir gelir elde etmesi söz konusudur. Bizde her zaman halkımızın, Kocaöz Beldemizin, Belediyemizin ve Belediye Başkanımızın yanındayız. Burada yapılan çalışmayı görmeyip, Kocaöz halkını ve beldemizi kötülemek ve itibarsızlaştırmak isteyenlere karşıyız. Bunu kesinlikle uygun bulmuyoruz. Bir kez daha belirtmede fayda görüyorum, halkımızın, Kocaöz beldemizin ve belediye başkanımızın her zaman yanındayız” diyerek, iddialara tepki gösterdi.

“Yargıya taşıyacağım”

Kocaöz Belde Belediye Başkanı Murat Zıbak ise iddiaların asılsız olduğunu ve siyasi şov amacıyla yapıldığını belirterek, “Bu konu üzerinden şahsıma atılan bu çirkin iftira ve ithamları ilgilisine iade ediyorum. Burada yapılan çalışmanın tamamı kanunlara ve nizama uygundur. Bu konuda tüm belgeler ilgili kurumlardan verilen onaylar mevcuttur. Belgelerle bu iftiraların doğru olmadığını kamuoyu ile paylaşacağım. Bu konuda şahsımı hedef alan kirletme ve karalama kampanyasını da yargıya taşıyacağım” dedi.