Afyonkarahisar’ın merkezinde bulunan Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) kapasitelerini doldurunca muayene için giden hastalar geri gönderiliyor.rnrnAfyonkarahisar’ın merkezinde bulunan 2 ve 13 Nolu Aile Sağlığı Merkezlerinin 4 ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’ın merkezinde bulunan Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) kapasitelerini doldurunca muayene için giden hastalar geri gönderiliyor. Afyonkarahisar’ın merkezinde bulunan 2 ve 13 Nolu Aile Sağlığı Merkezlerinin 4 bin kişilik kapasitesini doldurması tedavi için ASM arayan vatandaşları zora soktu. Kentte misafir olarak bulunan ve ehliyet kursu kaydı için gerekli olan raporu alabilmek için ASM’lerin kapısını aşındıran vatandaşlar, çare olarak devlet hastanelerine yöneldi. Devlet hastanelerinin de sadece göz raporu vermesi ve onay yetkisinin ASM doktorunda olması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
Afyonkarahisar Aile Sağlığı Merkezleri sorumlusu Ayşe İnkaya, aile hekiminin kişiye bakmakla yükümlü olduğunu belirterek, misafir olarak gelen kişilerin ise bir aile sağlığı merkezine kayıt olarak işlemlerini rahatlıkla yaptırabileceğini belirtti. 2 ve 13 nolu ASM’lerin hasta kabul etmediğinin hatırlatılması üzerine İnkaya, “2 ve 13 nolu ASM’ler hasta kapasitesini doldurmuş durumda. 4 binin üzerindeki kişileri kabul edemiyorlar. Kent merkezindeki yakın ASM’lere giderek kayıtlarını yaptırabilirler. Merkezdekiler kapasitesini doldurdu. 2 ve 13 nolu ASM’lerdeki doktorlar eski oldukları için daha önceden kendilerine tedavi için gelen hastalarına da bakmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız özgürce doktorunu seçebilirler. Eskiden mahalle doktorunu seçiyordu ancak şimdi ise isterse Şuhut’taki doktora giderek tedavi olabilirler” dedi.
Öğrencilerin ise tahmini olarak 9 ay boyunca kentte kaldığını aktaran İnkaya, öğrencilerin de yine aynı şekilde bir ASM’ye giderek kaydını yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.