Vali Gökmen Çiçek, Aile Yılı tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Aile birliğinin korunması, aile değerlerinin yeniden canlandırılması, ailenin öneminin anlaşılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan 2020 Sevgi Yılı’nın devamı olan 2021 Aile Yılı Projesi kamuoyuna tanıtıldı.

Vali Gökmen Çiçek, Aile Yılı tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı.


Toplumu ayakta tutan temelin aile olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Çiçek: “Aile bizim medeniyetimizde iki cihan saadetinin anahtarı, toplumun özü, toplumun mayası ve mihenk taşı olarak değerlendirdiğimiz bir kurumdur. Biz Türk Milleti olarak binlerce yıldır varoluşumuzun kesinlikle en büyük sebebi, hatta tek sebebi bizim sağlam bir aile yapısına sahip olmamızdandır. Afyonkarahisar’da, Kurtuluş Savaşı yıllarında eğer asimile olmayarak yönetme gücü bulduysak, bu aile bağlarımız sayesindedir. Aile bizim toplumumuz için bambaşkadır. O yüzden bizim toplumumuzda bir aile 623 yıllık Osmanlı İmparatorluğuna dönüşmüş ve dünyaya adalet dağıtmıştır. Biz aileyi sadece akrabalık bağlarıyla oluşan birbirlerinin mutluluğu için, güvendiği için bir arada olan bir topluluk olarak görmeyiz. Biz aileyi aynı zamanda milletine, devletine hayırlı evlatlar hayırlı nesiller yetiştiren bir kurum olarak görürüz. O yüzden sözlerimizde vatana ve milletine feda olsun evlatlarımız deriz, hayırlı işler yapmasını temenni ederiz o yüzden analarımız askere gönderirken evlatlarını kına yakarlar. O yüzden şehit olduklarında annelerimiz, babalarımız gurur duyarlar. Çünkü biz aile içerisinde yetiştirdiğimiz evlatlarımızı, nesillerimizi bu millete hizmet etsin, topluma hizmet etsin bu büyük devleti, bu büyük milleti yüceltsin diye yetiştiririz. Sadece zengin olsun, ekonomisi güçlü olsun bize imkânlar sağlasın diye değil. O yüzden hep millete ve devlete hayırlı işler yapsın diye dua ederiz” dedi.

Aile kurumuna her geçen gün saldırı olduğuna dikkat çeken bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirten Vali Gökmen Çiçek: “Ben babaannem ve dedemin bana Vali ol, şu ol gibi dualar ettiklerini hiç hatırlamıyorum. Hep milletine hayırlı işler yap diye dua ettiler. Bizim için aile böyle bir şeydir. Ama şu da bir gerçek aile kurumuna çok ciddi saldırılar var. Sosyal medyadan her yerden çok ciddi saldırılar oluyor. Teknoloji çağında özellikle çocuklarımızın elinden tablet düşmüyor. Ben de endişeleniyorum. Çünkü aynı problemleri bizlerde yaşıyoruz. Aile Yılı ile birlikte ben de birçok şey öğreneceğim. Geçen gün Kadın Kültür Evi’nde bir hocamız ‘Sosyal Medya Bağımlılığından Nasıl Kurtuluruz’ isimli bir eğitim verdi. Ben kaydını istedim. Bununla başa çıkmamız gerek. Afyonkarahisar Türkiye’nin sigortası olan bir il. Bizler rol model olmalıyız. Bir ailede bir problem olduğunda bizler sanıyoruz ki bizim ailemizde bu tür problemler olmayacak. Ama yanı başımızda, komşumuzda yetişen sorunlu bir çocuk hayatımızın bir yerinde mutlaka bizi buluyor. Uyuşturucu kullanan bir çocuğun sorunları aslında hepimizi etkiliyor. Bireyler sağlıklı aile ortamlarında yetişirse topluma faydalı, sorumluluk sahibi, özgüvenli olurlar. Bu nedenle bu güzel projemize sahip çıkarak her ay için belirlediğimiz temalar çerçevesinde çalışmalar yapacağız. Hepimiz birlikte öğreneceğiz. Aile Yılı ile hepimiz hayatımıza bir şeyler katacağız. Sevgi Yılı başarılı olmuş muydu diye bir soru yönetilmişti. Ben diyorum ki Sevgi Yılı olmasa Aile Yılı olmazdı. Pandemi sürecinde çok fazla etkinlik yapamasak da bence Sevgi Yılı başarılıydı. Aile Yılı olan 2021’de de hepimiz birlikte çok güzel işler yapacağız” ifadelerini kullandı.