Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte partisinin il başkanlığını açmak için Afyonkarahisar’a geldi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte partisinin il başkanlığını açmak için Afyonkarahisar’a geldi.

Ordu Bulvarı üzerindeki hizmet binasının açılışında konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

 

  • ÇOK DEĞERLİ KARDEŞLERİM, BACILARIM, BALDIZLARIM, KAYINÇOLARIM HEPİNİZİ MUHABBETLE SELAMLARIM

Afyon, benim için muhabbetin şehridir, gönlümün şehridir, hayatımın anlamının şehridir. Afyon’a her geldiğimde Afyonlu kardeşlerimin gösterdiği muhabbet beni çok etkilemiştir. Afyon’da gördüğüm her bacım benim baldızım, her Afyonlu yiğit kardeşim de benim kayınçomdur, kayınbiraderimdir. Bugün de yolda sokakta bizleri selamlayan bütün Afyonlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

 
  • MAFYA, SİYASET, MEDYA İLİŞKİLERİ AYYUKA ÇIKMIŞTIR
Bizim temiz siyaset anlayışımıza karşı; kirli, otoriter bir yolsuzluk anlayışı her yerde ayan beyan ortaya çıkıyor. 15 Şubat’ta açıkladığımız temiz siyaset belgesinde şunu demiştik; Türkiye’de bir otoriter yolsuzluk düzeni var, milletin kaynaklarını tarumar eden bir düzen var, bunun bir kanadında otoriter bir yönetim, diğer kanadında da bu yönetimden beslenen çıkarcı, rant çevreleri mafyatik yapılar var demiştik. Şimdi herkes görüyor, bizim temiz siyaset anlayışımızın ne demek olduğunu herkes görüyor.
 
  • ONLAR SİYASİ KİRLİLİĞE BATMIŞLARDI
Biz imar yasası diyorduk, onlar rantiyecilerin peşinde gidiyorlardı. Biz ihaleler tertemiz olsun diyorduk, onlar ihaleleri 3-5 müteahhite, 3-5 rantçıya teslim etme davası içindeydiler. Biz bunlarla yol yürüyemezdik, bizim ahlakımız, bizim millete olan inancımız, bizim helal rızık anlayışımız bunlarla beraber yürümeyi imkansızlaştırıyordu.
 
  • İÇİŞLERİ BAKANI BİZE KARŞI YAPTIĞI KUMPASI İTİRAF ETTİ
O gün bize karşı kumpas kuran daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı olan bir zat kayboldu gitti. Yok ortada, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak o gün o kumpasın içindeydi, şimdi herhangi bir yerde görüyor musunuz? Göremezsiniz. O gün o kumpasın içinde olan herkes bilin ki halkın önüne çıkamaz. Ama biz buradayız, oturduğumuz bir makam yok, kullandığımız bir güç yok, arkamızda bir takım çıkar çevreleri yok, Afyon’dayız, Türkiye’deyiz, Anadolu’nun kalbindeyiz. Köy köy, sokak sokak dolaşacağız, durmayacağız. Yılmayacağız, yorulmayacağız ve milletin üzerindeki karamsarlık bulutlarını dağıtacağız. Biz buradan millete söz veriyoruz, sizden gasp edilen hakları tek tek alacak ve millete iade adeceğiz.
 
  • BİZ HALİL İBRAHİM SOFRASI KURMAYA GELİYORUZ
Birbirlerinin aleyhine kumpas kuruyorlardı. Bu kurtlar sofrasının ortasınada milletin rızkını koymuşlardı, 128 milyarı koymuşlardı, milletin bütün cumhuriyet döneminde ve tarihte biriktirdiği Temel kaynakları koymuşlardı. Ve etrafına kurtlar oturmuştu. Biz bu kurtlar sofrasına karşı, o kurtlar sofrasını kurmak isteyenlere karşı mücadele ettik. Şimdi buradan sesleniyorum; biz kurtlar sofrasına karşı herkese açık, gönlüyle açık, sofrasıyla açık, Halil İbrahim sofrası kurmaya geliyoruz.
 
  • AFYON KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR
Afyon’un can damarı olan çiftçilik ve hayvancılıkta tam bir durgunluk hakim. Esnaf kan ağlıyor. Çevre yolu kavşak şehir olan Afyon’da yol uzaktan geçiyor, Afyon’u kavşak şehir olmaktan çıkarıyorlar. Afyon jeotermal turizmin merkezi olacaktı, yatırımlar son dönemde durma noktasında. Kentsel Dönüşüm’de İmaret ve Mısri bölgesinde halk mağdur ediliyor. Bizim bu bütün bekleyen projelerin kaynağını sormaya hakkımız var. 

HABERİN VİDEOSU: https://www.facebook.com/GelecekPartiTr/videos/407285960284847