Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar  Şubesi, "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" yarışması düzenledi.

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar  Şubesi, "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" yarışması düzenledi.

AGD tarafından Türkiye genelinde organize edilen "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" yarışması, Afyonkarahisar'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, amaçlarının Peygamberimizin hayatını gençlere ulaştırmak olduğunu, bu kapsamda bu yıl altıncısını icra ettiklerini belirtti.

Afyonkarahisar merkez ve tüm ilçelerinde sınav için çalışma yaptıklarına değinen Coşkun, şöyle konuştu:

"Bizler alemlere rahmet olarak gönderilen örneğimiz, önderimiz sevgili peygamber efendimizi anmak, anlamak ve onun gibi yaşamak için ve onun hayatını liseli genç kardeşlerimize ulaştırmak için bu yarışmayı yapıyoruz."

Şu ana kadar düzenledikleri yarışmalarda Türkiye geneli 1 milyon liseli gence ulaştıklarını bildiren Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yarışma için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandık. 81 ilde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da yarışma bünyesinde liselerde Ahmet Cevdet Paşa’ya ait‘’Son Peygamber Hz. Muhammed’’ isimli kitapları dağıttık ve yarışma afişlerini tüm ilçelerimizdeki liselerin tamamına astık. Afyonkarahisar  genelinde katılım sağlayan veya bizden kitap talep eden tüm öğrencilerimize kitabı ücretsiz ulaştırdık. Afyonkarahisar  genelinde toplam 18 okulda sınavımız yapıldı. Bu çalışmada emeği geçen teşkilat mensuplarımıza ve kitapların alımında katkısı bulunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz."

Yarışmada bir kaybedenin olmadığını aktaran Coşkun, "Genç kardeşlerimiz bu kitabı okuyarak peygamberimizin hayatını tanımış ve öğrenmiş, İslam dininin nasıl bağışlayıcı, hoşgörülü, sevgiye dayanan bir din olduğunu öğreniyorlar. Takva, merhamet, cömertlik, kanaatkarlık, şahsiyet, haya gibi ahlaki ve manevi vasıfların en güzel temsilcisinin efendimiz olduğunu öğrenmiş oluyorlar. Huzurun, barışın ve kardeşliğin yolunun bu vasıfları hakkıyla kuşanmaktan geçtiğini öğreniyorlar. İşte asıl en büyük ödül budur." dedi.

Coşkun, yarışmada dereceye girenlere, Afyonkarahisar genelinde para ödülleri, Türkiye geneli dereceye girenlere ise yine para ödülü olarak; birinciye 8 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye de 4 bin lira olmak suretiyle çeşitli hediyeler de dağıtılacağını kaydetti.

Yarışma sonuçlarının, 31 Aralık 2018 Pazartesi günü AKÜ ANS KAMPÜSÜ ATATÜRK KONGRE MERKEZİ'nde Saat 19:30’da yapılacak "Mekke'nin Fethi"programlarında açıklayacaklarını söyleyen Coşkun, dereceye girenlere ödüllerinin de bu programda verileceğini sözlerine ekledi.