Afyonspor önceki sezon iyi bir bütçe ve iddialı bir kadroyla önce play off sonra da şampiyonluk mücadelesi verdi. Bahsettiğmiz sezon büyük yatırımlar yapılmasına rağmen maalesef istenilen sonuç elde edilemedi takım play off  a dahi kalamadı. Bu sezon dar bir bütçeyle daha ziyade genç oyunculardan oluşan kadroyla, öncelikle hedef bile  play off tu.  Gerçekçi yaklaşımda ise takımın ne çıkacağı ne de düşeceği orta sıralarda bir yerde ligi tamamlayacağı öngörülüyordu. Nitekim sonuçta böyle çıktı. Bu sezon aslında tam bir üst lige yükselenebilinecek bir sezondu. Bizden iki maçta 1 puan alan Çorumspor 1. Lig e yükseldi.  Şanlıurfaspor ve diğer takımlar Play off mücadelesi vererek ikinci takım olmak için gayret sarf edecekler. Hak eden kazansın diyelim.

Afyonspor bu sezon Başkan Süleyman Karakuş'un da defalarca ifade ettiği gibi, özellikle maddi anlamda çok yalnız bırakıldı. Bizim de yazılarımızda birçok defa ifade ettiğimiz gibi maalesef Afyonkarahisar'da iş adamlarından yeterli destek alamadı. Yönetim çok zor şartlar altında görev yaptı birkaç hafta önce de  Süleyman Karakuş kulüp başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Bugün kongre var ne olacak bilemiyoruz. Yeterli katılım olacak mı kulübe sahip çıkanlar olacak mı bunu göreceğiz. Afyonspor bütün Afyon halkının ve Afyonkarahisar dışında yaşayan bütün hemşehrilerimizin takımıdır.  Bizim de çocukluk aşkımızdır.

Afyonspor’ un çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor bir sezon birinci lig mücadelesi verdi lakin o sezon açık söyleyeyim takımın kötü yönetilmesi sonucu tekrar bir alt ile geri dönmek durumunda kaldı. Afyonspor’un olması gereken yer aslında Süper Lig’dir. 

Bu sezona tekrar dönecek olursak; Afyonspor, Bursaspor ve Çorum galibiyetleri ile lige çok iyi bir giriş yaptı. İyi gidişi içerideki Amed Sportif Faaliyetler maçı geriye çevirdi. Maalesef bu maça futbol maçından ziyade çok farklı anlamlar yüklendi. Bu takımı hem gerdi hem istenilen sonuç alınamayınca takımla taraftarı ve olaylar sonrası yönetimi karşı karşıya getirdi.  Takım bir müddet toparlanamadı, yönetim ve taraftarlar arasındaki bu maç sonrası oluşan gerginlik epey bir süre  giderilemedi. Daha sonra ara kısmen bulunsa da, hep içerideki dönüm maçı olabilecek maçlarda ve tarafları tribünlere çekecek maçlarda takım hep olumsuz sonuçlar aldı. Örneğin ilk yarının son Somaspor maçı gibi.. 

İkinci yarı Amed Sportif Faaliyetler’i deplasmanda yenen ve Çorumspor’un kendi evinde  beraberliği son anda kurtardığı maçlar sonrası Afyonspor döndü geldi içeride Esenler Erok Spor'dan fark yedi. Deplasman maçlarında yine iyi sonuçlar alındı sonra dönüldü gelindi bu defa eski hoca Bahattin Güneş'in teknik direktörlüğünü yaptığı İnegölspor'a hiçbir varlık gösteremeden takım 1-0 mağlup oldu. Bu yenilgiden sonra takım kabus görmeye başladı. Düşme potasına iyice yaklaşan Afyonspor içerideki Isparta 32 maçı ile kendini bu kötü rüyadan uyandırdı. Takımın bu galibiyet sonrası böyle bir korkusu kalmadı ve ligi 47 puanla 10. sırada  tamamladı.

Şimdi önümüzdeki sezona bakmak lazım. Güçlü bir yönetim, iyi bir teknik  heyet ve takımın ana iskelet kadrosu  korunarak yapılacak nokta transferlerle bu takım önümüzdeki sezon rahatlıkla şampiyonluğa oynayabilir. Yanlız takıma sahip çıkılması ve birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Aksi halde Afyonspor’u çok daha kötü durumlar bekleyebilir. Salon takımları kapandı diyebiliriz bari Afyonkarahisarlılar olarak Afyonspor’a sahip çıkalım.

Biz yine buradan çağrıda bulunalım: El birliği ile Afyonspor için güçlü bir yönetim oluşturalım ve hedefimizi birinci lig olarak belirleyelim, bunun için taraftarı da yanımıza alalım ve Afyonspor’ a özlenilen güzel sezonları yaşatalım..

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu