Spor Yazarı Lokman Özkul'un Afyonspor - Nazilli Belediyespor maçı değerlendirmesi...

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Spor Yazarı Lokman Özkul'un Afyonspor - Nazilli Belediyespor maçı değerlendirmesi...

Temsilcimiz Afyonspor 2. yarının ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde Nazillispor ile karşı karşıya geldi. Afyonspor'da sakatlıktan dönen Şiyar Kepir'in orjin mevkii stoper pozisyonunda gördük. Santraforda İlke görev yaparken, kanatlarda genç oyuncular Eray Akar ve Yavuz Tek vardı. Olcay bu maçta yine birçok pozisyonda görev aldı. Bazen on numara bazen ön libero bazen de ileride gördük.

Her zaman burada ifade ettiğimiz gibi, Olcay’ın asıl pozisyonu orta sahada oyun kurucu olarak görev yapmak.  Uygar Mert orta sahada ve kimi zaman ön liberoda görev alırken çok etkisizdi, maçın ikinci yarısında da oyundan alındı. Bu oyuncudan bu sene çok verim alamadık, bir zamanlar Fenerbahçe takımında şimdi ki Arda Güler muamelesi görüyordu. Geleceğin yıldızlarından görünen Uygar Mert, maalesef şu performansıyla alternatif olsa Afyonspor’da bile oynayabilecek durumda değil inşallah bir an önce toparlanır.

Kanatlarda Eray etkiliyken, Yavuz çok etkisizdi ikinci yarıda o da oyundan alınanlardan biri oldu.  Afyonspor oyuna hızlı başlamasına rağmen daha sonra bunu sürdüremedi ve maç orta saha  futboluna döndü.  Nazillispor çok etkili bir takım değildi, gençlerden oluşan bir ekip, ciddi pozisyonları var mıydı dersek açıkçası çok yoktu. 

Kendilerini 1-0 öne geçiren golü Berkay'la serbest vuruştan buldular.  Afyonspor geriye düştükten sonra Koray Hoca üç değişiklik yaptı.  Atakan, Mustafa Özbay ve Ege oyuna dahil oldular. Bundan sonra takımın performansı arttı. Oyunu Nazillispor yarı alanına yıktılar, sağlı sollu hücumlar ve ortadan girişimlerle gol arandı.  Aranan beraberlik  golü duran topta Olcay’ın ortasına Eren'in net kafa vuruşu ile gerçekleşti. 

Beraberlik golünden sonra galibiyet girişimleri devam etse de Afyonspor kendine 3 puan kazandıracak gole ulaşamadı.  Afyonspor bu maçta gol açısından şanssızdı da. Üç topu direkten döndü,  yakın mesafeden gol vuruşları yapılamadı. Yalnız isterse 10 topunuz direkten dönsün,  top o üç direği geçmedikten sonra gol olarak değer kazanmıyor. 

Her zaman yine buradan vurguladığımız gibi ilk 11 kurgusunda yanlış tercihler yapılıyor.  Bu sadece benim gözlemim değil diğer futbol otoriteleriyle yaptığımız değerlendirmelerde çıkan bir sonuç.  Olması gereken kadro tercihi;  Eren ve Mete'nin çift stoper olduğu, Şiyar Kepir'in ön libero,  Olcay Şahan'ın da orta sahada maestro  olduğu,  kenarlarında Mustafa Özbay ve Kaan'ın görev yaptığı,  kanatlarda Atakan ve Eray’ın bulunduğu santraforda da Berat’ın görev yapması yönünde.  Berat şu anda 3. santrafor durumunda. İlke ve Ege 1 ve 2 gözükürken Berat'ın üçüncü santrafor olarak düşünülmesi  bizim değerlendirmemize göre doğru bir tercih değil.  Koray hocanın tercihlerine saygı duyuyoruz lakin bu tercihlerin birçok maçta olumlu sonuç vermediğini görüyoruz.  

Dünkü maçta da aynı şekilde 60 dakikaya kadar etkisiz olan bir takım değişikliklerden sonra etkili olan bir takım.  Demek ki bir yerlerde yanlış yapılıyor.  Bizim için şu değil bu değil,  Afyonspor'un menfaatleri önce gelir. Doğru bildiklerimizi de buradan ifade etmek durumundayız.  Bazı oyuncuların antrenman maç  performansı farklı olabilir bu da teknik direktörleri etkiliyor. Önemli olan maç performansı,  oyuncu da istenen antrenman performansını elbette ki yapacak ve  üzerine düşeni yapacaktır. 

Bazı oyuncuların sahada majesteleri, general!  misafir sanatçı! gibi durduğunu görüyoruz.  Kimse burada hobi olarak futbol oynamıyor, profesyonel oyuncular, bunun karşılığında bir bedel alıyorlar doğal olarak görevlerini en iyi şekilde yapmak durumundalar.  Herkes hangi pozisyonda ise orada yaptığı işi en iyi şekilde hakkını vererek yapmak durumundadır.  Afyonspor teknik heyetinden ve futbolcularından beklediğimiz de bizim taraftarlar olarak budur. Ekstra bir şey istemiyoruz  sadece özveriyle görevlerini yapmalarını istiyoruz. 

Taraftarlar arma için oyna,  takım için oyna derken bunu  kastediyorlar.  İnşallah bundan sonraki maçlarda oyunculardan istenen performansı görürüz,  teknik heyetten de kadro tercihinde daha adil bir yaklaşım bekliyoruz.  Bursaspor maçında takımımıza deplasmanda başarılar diliyoruz..

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu