Ali Şahin başkanlığındaki mevcut yönetimin göreve devam etmeyeceği haftalar öncesinden belli idi. Kulüpte durumun ne olacağı merakla bekleniyordu, bir önceki yazımızı yazdığımızda Mustafa Oğuz başkanlığında bir yönetimin oluşacağı bilgisine ulaşmıştık. En kuvvetli beklenti buydu. Ancak dün kulüpten yapılan açıklamada bu seçeneğin ortadan kalktığı görülüyor. Böyle bir şey olmayacaktı madem, Afyon spor kamuoyu haftalarca niye bu şekilde oyalandı.







Mevcut yönetimin yaptığı açıklama oldukça sert, haklı olabilirler, diğer tarafında kendilerine göre gerekçeleri olabilir. Yalnız olan Afjet Afyonspor’a ve Afyonspor sevdalılarına oluyor. Belirsizlik en kötü yoldur. İnsanın önünü görememesi kadar kötü bir seçenek yoktur. Bir takım vaadler verildiyse yerine getirilmesi gerekir. Bu süreçte herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Afyonlunun nabzını tuttuğumuzda mutlaka Burhanettin Başkan’ın liderliğinde bir yönetim bekliyorlar. Yasal bir engel yoksa bizzat kendisinin Başkan olmasını, zorunluluktan dolayı olamıyorsa da, Burhanettin Başkan’ın fahri başkanlığında bir yönetimin oluşması bekleniyor.







Yarın genel kurul var. Bize göre oluşması gereken yönetim kurulunda mutlaka Burhanettin Başkan’ın imzasının! olması gerekir. Elbette ki bu süreçte mutlaka Belediye de işin içinde olmalı, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’in uygun gördüğü ve futboldan anlayan bir isim yönetimde yer almalı, kulübümüze adını veren Afjet’in Genel Müdürü Yusuf  Ulutürk yönetimde olmalı, Burhanettin Başkan’ın durumuna göre, Kulüp başkanı da olabilir. Kulüp muhasebesi de mutlaka Afjet’te tutulmalıdır.







Yönetim kurulunda yer alacak diğer isimler de futboldan anlayan, taşın altına elini koyacak isimler olmalıdır. Macera aramaya gerek yok. Bu kulübün daha fazla kaybedeceği  zaman yok. Gelişmelerden dolayı  Afyon spor kamuoyunda büyük bir infial var. Afyonspor sevdalılarını yatıştıracak, onları heyecanlandıracak, Afyonspor’u hedeflerine yöneltecek bir yönetim kurulu oluşmalı.



Yarını sabırsızlıkla bekliyor ve güzel haberler alacağımızı umut ediyoruz..



Saygılarımla.





Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu