Birleşmiş Milletlere bağlı İNTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonunun İtalya'nın Cagliari şehrinde organize ettiği Dünya İnternet Klavye Yarışlarının ödülleri verildi.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Birleşmiş Milletlere bağlı İNTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonunun organize ettiği  Dünya İnternet Klavye Yarışlarının ödülleri verildi. Birleşmiş Milletlere bağlı İNTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonunun organize ettiği  Dünya İnternet Klavye Yarışlarının ödülleri verildi. 36 Ülkeden Dünyanın muhtelif milletlerinden katılımların olduğu yarışmada Türkiye, Amerika, Rusya, Çin, Japonya, Finlandiya ve  Dünya'nın her yerinden temsilciler katıldı.

INTERSTENO Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonunun resmi açılışında Türkiyeyi temsilen kısa bir konuşma yapan Seçkin Köse," Intersteno'nun bünyesinde bulunan bütün ülkeler  gibi,  Dünya'nın her tarafında yaşayan bütün insanların barış, sulh içerisinde yaşamalarını diliyorum. Yıllardır Intersteno de ülkemizi temsil eden tüm öğrencilerimizi ve bunları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. F Klavye 1955 yılında Türk Standardı olarak kabul edilmiştir. F Klavye Duayeni İhsan YENER'dir  Afyonkarahisar'lıdır.

Türkiye'nin bilgisayarı Türkçeye en uygun şekilde adapte eden hocamızdır.

Ülkemizi yıllardır INTERSTENO Konsey Toplantılarında temsil etmiştir. Kendi yerine yine bir Afyonkarahisarlı olan benim görev almam söz konusu oldu. Ben de bu görevi 27 yıldır yürütüyorum. İhsan Yener Hocamız 3 sene önce vefat etti. Afyonkarahisarda bir caddeye onun adı verildi. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yarışmalarda Afyonkarahisarlı öğrencilerimiz Türkiye'nin gururu olacaktırlar dedi.

Türk Milli Takımı 24 madalyanın 12 sini kazanmıştır. Fransanın Cagliari şehrinde yapılan törende, Afyonkarahisarlı öğrencilerimizin kazandığı 7 madalya dahil toplam 12 madalya Afyonkarahisar  Şuhut İlçesi Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu ve Yarışmacı Yetiştiren Öğretmen Nurben Dönmez tarafından şampiyonlarımıza takılmıştır.

Türk Milli Takımı yarışmalara 15 kişilik bir gurupla katıldı.

Yarışmaya katılan 15 kişiden, 6 yarışmacı Afyonkarahisar'lı yarışmacılar;



1. İlyas Pamukçu,

2. Nisan maya Tunçoğlu,

3. Zehra Taşkale,

4. Mehmet Kurt,

5. Efe Abdullah Taner

6. Onur Demirbaş

Birleşmiş Milletlere bağlı İNTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonunun organize ettiği Dünya İnternet Klavye Yarışlarının ödülleri verildi.



Türk Milli Takımı bu yarışma sonuçunda dağıtılan 24 madalyanın 12 sini aldı.

12 Madalyayı alan yarışmacıların 7 si Afyonkarahisar'lı.



1. Nisan Maya Tunçoğlu,

2. Bağdagül Özkan,

3. İlyas Pamukçu,

4. Rümeysa Özen.

5. Ahmet Yasin Akmeşe.