Tedbirlerden önce vaka sayılarının tırmanışa geçtiği illerden biri olan Afyonkarahisar, tedbirlerin karşılığını aldı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün ve 5 günlük hava durumuAfyon'da bugün ve 5 günlük hava durumu

Tedbirlerden önce vaka sayılarının tırmanışa geçtiği illerden biri olan Afyonkarahisar, tedbirlerin karşılığını aldı.

Afyonkarahisar Merkezde, bir çok mahallede koronavirüs risk haritası son 1 haftada kırmızıdan yeşile döndü.

Şu anda, Afyonkarahisar il merkezinde bazı mahallelerde son 1 haftadır vaka sayısı sıfırlandı, bazı mahallelerde ise tek tük vaka görülmeye başlandı.

Yaklaşık 1,5 ay önce haritada kırmızı olan alanlar, vaka oranının düşmesiyle birlikte yeşile döndü. Vatandaşlar, vaka sayılarının düşmesinde alınan tedbirlerin etkili olduğunu düşündüklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 17 Kasım'da başlayan kısıtlama tedbirlerinin rakamlara yansıdığının görüldüğünü belirterek şöyle dedi:

"17 Kasım'da daha çok 'al götür' servislerinin olması, restoranların kapatılması, AVM’lerde yapılan kısıtlamalarla ilgili bir takım yaklaşımlar söz konusu olmuştu. Ama gelinen noktada, bu kısıtlamalarda hasta sayısının daha yavaş düştüğü gözlemlenince, kısıtlamaların daha yaygınlaştırılması, daha bulaşın çok olduğu yerlere yönelmiş oldu. Akşam saat 21.00’den sabah 05.00’a kadar olan sokağa çıkma kısıtlamaları söz konusu oldu. Tabii bunların sonuçlarına baktığımız zaman rakamların da düştüğünü gözlemiyoruz. Bu rakamlar, kısıtlamaların amacına ulaştığını gösteriyor."

Hayat eve sığar uygulamana göre, Afyonkarahisar il merkezinde son durumu foto galerimizde görebilirsiniz...