Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği genel merkezinde 27.10.2019 Pazar günü gerçekleştirilen etkinlikte Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Ankara'da üniversite eğitim alan Afyonkarahisarlı öğrencilerin ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerin katıldığı ve moderatörlüğünü kurucu başkan vekili Ahmet Bodur'un yaptığı programa, Afyonkarahisar 21. dönem milletvekili Müjdat Kayayerli'nin yanı sıra dernek kurucu başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinetlik Fakültesi kurucu dekanı Burhanettin Olcay, İbrahim Ulusoy, Tuğrul Akkuş ile birlikte, Ankara'da ikamet eden birçok Afyonkarahisarlı katıldı.

Dernek genel merkezinin dolmasıyla birlikte başlayan kahvaltı ikramının ardından aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla birlikte konuşmalara geçildi.

Dernek genel başkanı Mehmet Ali Özerkan açılış konuşmasında tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyerek, "Üniversiteli gençlerimizle kahvaltılı bir tanışma programında bir araya gelmek istedik. 29 Ekim'in yaklaşması sebebiyle de Cumhuriyet Bayramı kutlamasını aynı günde yapmaya karar verdik. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." dedi.

Programın moderatörü Ahmet Bodur ve kurucu genel başkan Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, 29 Ekim'in önemini, hangi aşamalardan geçerek bugünlere geldiğimizi ve yaşadığımız ülkenin kıymetini bilmemiz gerektiğini, vatanın hangi zor şartlarda kurtulduğunu ve yeni cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, bu kazanımların kaybedilmemesi için de gençlere büyük görevler düştüğünü belirttiler.

 

Daha sonra, 21. dönem Afyonkarahisar milletvekili Müjdat Kayayerli, dernek genel başkanına teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Bugün böylesi sıcak bir ortamda hemşehrilerimle ve gençlerimizle bir araya gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla kıyasladığımda böylesi etkinlikleri atlamayan ve her zaman gerçekleştirmeye özen gösteren derneğimiz yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Gençlerimizin de böylesi bir derneğe sahip oldukları için çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Gerçekten de bu kadar etkinliğe ve toplantıya imza atan başka dernek olmadığını, bu bağlamda derneğimizin en etkin sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu görüyorum. Bir kez daha bu anlamlı organizasyon için dernek yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

 

29 Ekim ve Cumhuriyet Bayramı'nın önemi hakkında yapılan konuşmaların ardından Afyonkarahisarlı emekli öğretmen ve şair Mürşide Oklu Ayhan ve dernek kurucu başkan vekili Ahmet Bodur, okudukları şiirlerle programa renk kattılar. Anıların anlatıldığı hoş sohbetle devam eden kahvaltı sürerken, kız öğrencilerin Afyonkarahisar ağzı ile anlattıkları fıkralar ise herkesi güldürdü.

 

 

Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan program sonunda dernek faaliyetlerinden bahsederek "Bildiğiniz gibi İkazcı Mehmet Şükrü Bey ve Ali Çetinkaya anma programlarımızı Afyonkarahisar'a taşımıştık. Önümüzdeki hafta yine Afyonkarahisar'da Milli Mücadele kahramanlarından müderris, 1. dönem Afyon milletvekili merhum İsmail Şükrü Çelikalay için düzenlediğimiz anma programını gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte bu yıl ilk kez olmak üzere, Ankara'da üniversite eğitimi için bulunan Afyonkarahisarlı gençlerimize burs vermeye başladık. Hayırsever hemşehrilerimizin katkılarının artmasıyla bu desteğimizin de artarak devam etmesi en büyük dileğimiz ve hedefimizdir." diye konuştu.

Gelen misafirlerin tek tek kendilerini tanıtmalarından sonra, coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı ve toplantı güzel dileklerle sona erdi.