Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı...

Gözden kaçırmayın

Maç Sonrası Çıkan Olaylarla ilgili 12 Kişi Gözaltına Alındı Maç Sonrası Çıkan Olaylarla ilgili 12 Kişi Gözaltına Alındı

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı...

Aziz Hemşerilerim! Kıymetli Gençler!

103. yılını büyük bir heyecan ve gururla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinize saygı ve selamlarımı iletiyorum.

Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919 tarihi Aziz Türk milletinin, kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği, vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf edeceğini gösterdiği bir tarihtir. Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, aziz milletimiz için istiklalin müjdecisidir. Birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.

Bu topraklar üzerinde bugün huzurla ve güvenle yaşıyor, güçlü, yarınlarından emin bir Türkiye’den söz edebiliyorsak bunu geçmişte atılan kararlı ve ileri görüşlü adımlara borçluyuz. Verilen mücadeleler, olağanüstü gayretler ve bedeli ödenemeyecek fedakârlıklara borçluyuz. Bundan sonraki süreçte de hedefimiz; aydınlık yarınları hep birlikte inşa etmek, ülkemizi en iyi noktalara taşıyabilmek için ecdadımızdan adlığımız güçle yılmadan, yorulmadan üretmek, çalışmaktır.

Sevgili Gençler!

Türkiye’yi ileri götürecek, bugünkünden çok daha yüksek seviyelere taşıyacak güç, siz gençlerimizdedir. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan siz gençlere verilen önemin de bir göstergesidir. Sizlerin ekonomik, toplumsal hayatta daha fazla rol almasını, daha aktif olması,  yüksek ideallere sahip, özgür düşünceli, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilimin, yeniliklerin peşinde koşan, araştıran, üreten, teknolojiyi iyi kullanan ve yeni buluşlar geliştiren nesiller olmalarını amaçlıyoruz. Devletimiz sizlerin beklentilerini karşılamak, sorunlarınızı çözmek ve gelecek kaygılarınızı en aza indirmek için dün olduğu gibi bugün de üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor ve yapmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum