Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Üniversite teşkilatı tarafından Hocalı Soykırımını anma programı düzenlendi. Anma programında konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, “Bu yaşananlar birer vahşet ve zulümdür” dedi.

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde düzenlenen programa Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığı Üniversite teşkilatı katıldı. Katılımın çok yoğun olduğu program Kuranı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Daha sonra şiir dinletisi, tiyatro gösterimi ve soykırımı anlatan belgesel gösterimi ile devam etti.

 

BAYRAM, “BU YAŞANANLAR BİRER VAHŞET VE ZULÜMDÜR”

“Bu yaşananlar birer vahşet ve zulümdür” diyerek konuşmasına başlayan Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, üniversite teşkilatını büyük özveri ve disiplin ile hazırladıkları program için tebrik etti. Bayram, “Hocalı soykırımı Azerbaycan Cumhuriyetinin tarihi toprakları olan Karabağ'ın işgali sırasında, 26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycanlı sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde, hünkarca ve işkencelerle vahşice şehit edilmesidir. Hocalıda yaşanan soykırım, Rusya’nın 366. Motorize Alayı'nın desteğindeki Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirilmiştir. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Soykırımı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere soykırım sadece Hocalıda değil Karabağ’ın her bölgesinde; Şuşada, Laçında, Ağdamda, Malıbeylide, Karadağlıda, kısacası her kasabasında ve her köyünde yaşanmışıtr. Azerbaycan Cumhuriyetinin resmi açıklamasına gore Hocalıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türkü sırf Türk oldukları için vahşice ve işkenceler sonucu katledilmiş, 8 aile tamamen yok edilmiş, 487 kişi ağır şekilde yaralanmış, 150 kişi kaybolmuş ve 1275 kişi rehin alınmıştır. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde kadın veya çocuk demeden cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görülmüş ve tespit edilmiştir. Hocalı Soykırımında cesetlerine ulaşılan ve defnedilen sayı 613 olarak kayıtlara geçmiş olsada, aslında 3500 civarında kayıp ve rehin olarak kayıtlara geçen Azerbaycan Türkü soydaşlarımız da Soykırım kurbanı olmuştur” dedi.

 

BAYRAM, “TÜM SOYDAŞLARIMIZI BİR KEZ DAHA RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

Afyon Ülkü Ocakları Başkanı Bayram, “Üniversite teşkilatımızın düzenlemiş olduğu Hocalı Soykırımını anma programı yoğun ilgi ve hüzünle gerçekleştirildi . Üniversite Başkanımız Hasan Özşahin ve teşkilatımızın büyük özveri ve disiplini ile hazırladıkları program için tebrik ediyorum. Programa katılan Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayımız Fatih Çetinkaya’ya ve protokole teşekkür ediyorum. Daha önce belirlemiş programı sebebiyle katılamayan ve programın yapılması aşamasında desteklerini esirgemeyen Sayın Vekilimiz Mehmet Taytak’a teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Hocalı

soykırımında şehit olan tüm soydaşlarıma bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya programın önemini vurgulayan bir konuşma yaparak öğrencilerle sohbet etti.