Afyonkarahisar, Bu yıl 52.'si düzenlenen 2204-A TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölge Finaline 26 Proje ile katılım hakkı kazandı.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyonkarahisar, Bu yıl 52.'si düzenlenen 2204-A TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölge Finaline 26 Proje ile katılım hakkı kazandı.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 10, Süleyman Demirel Fen Lisesi 3, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3, Hattat Ahmet Karahisari Anadolu İmam Hatip Lisesi 3, Özel Aral Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2, Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 1, Kamil Miras Anadolu Lisesi1, Sinanpaşa Tınaztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi 1, Sandıklı Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1, İscehisar Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi 1 ve Dinar Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi 1 olmak üzere toplam 26 projemiz ile Konya Bölge Finalinde ilimizi temsil edeceğiz.21 öğretmen ve 40 öğrencimiz yapacakları sunumlarla 25-26 Mart tarihlerinde online olarak projelerini jüri heyetlerine anlatacak ve Mart ayı içinde Bölge finalinden Türkiye finaline gidecek projeler belirlenecek. TÜBİTAK tarafından Mayıs ayı sonunda da Türkiye Finali yapılacak.

Bu arada, Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK Konya bölgesindeki tüm eğitim kurumları arasında, bölge finallerine yükselen 10 projesiyle en yüksek sayıda proje gönderen okul oldu.


İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN; "2204-A TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölge Finaline katılmaya hak kazanan, bu başarıda emeği geçen bütün öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, final yarışmasında da başarılar diliyorum. " dedi.