Afyonkarahisar İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Tarafından Gençlere Yönelik “Dengi Dengine Evlilikler” Semineri Düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Tarafından Gençlere Yönelik “Dengi Dengine Evlilikler” Semineri Düzenlendi.

Valiliğimizce yürütülen “2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” etkinlikleri çerçevesinde İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 13-14 Şubat tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen seminere gençler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

2021 Afyonkarahisar Aile Yılı Ocak-Şubat ayı için belirlenen “Evlilik ve Yuvanın Kurulması” ile “Ailede Huzur ve Mutluluk” temaları bağlamında bekar, nişanlı ya da yeni evli gençlere yönelik “Dengi Dengine Evlilikler Semineri”ne 100 gencimiz katıldı.

Psk. Tuba Kılıç’ın “Dengi Dengine Evlilikler” isimli eserinden seçilmiş Evlilik Nedir? Neden Evleniriz? Doğru Eşi Nasıl Bulurum? Kadın ve Erkek Fıtratı Arasındaki Farklılıklar Nelerdir? Evlilikte Dengini Bulmak Önemli midir? Evlilikte Farklı Eş Tipleri Nelerdir? gibi konu başlıklarının yer aldığı seminer kız ve erkeklere ayrı vakitlerde ve dört oturum halinde icra edildi. Oturumlarda; İl vaizi ve Gençlik Koordinatörleri Esra Çetiner ve Ebubekir Çetiner, Vaiz Bilge Uçar ve M. Mücteba Atçeken, Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Pehlivan, Kuran Kursu Öğreticileri Rahmi Taşkesen, Seda Türkoğlu ve Sümeyye Can hazırladıkları sunumlar ve tecrübe paylaşımlarıyla katılımcıların azami istifadesini sağladılar.

Katılımcılar gerek mail yoluyla gerek sosyal medya üzerinden memnuniyetlerini ve seminerlerin devamını beklediklerini ifade ettiler. Tüm Türkiye’den 18-35 yaş aralığındaki katılımcıların yer aldığı seminerde tüm oturumlara katılan kişiler arasında yapılan çekilişle 15 gencimize TDV Yayınlarından çıkan “Aile İlmihali” isimli eser hediye edildi. Ayrıca tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” verildi.