Türkiye’nin 2021’deki en büyük etkinliği olması beklenen Türkiye MotoFest, bu yıl 5 güne çıkacak.

Afyonkarahisar'da 1-5 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacak festival, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden motosiklet tutkunlarına keyifli anlar yaşatacak.

Türkiye MotoFest’e bu yıl 100 bine yakın ziyaretçinin katılması bekleniyor. Beş gün boyunca pek çok markanın çeşitli aktiviteleri, spor etkinliklerinin de yer alacağı festival kapsamında 1 Eylül 2021 Çarşamba, Mustafa Ceceli, 2 Eylül 2021 Perşembe Cem Adrian, 3 Eylül 2021 Cuma Haluk Levent, 4 Eylül 2021 Cumartesi Merve Özbey-Kıraç, 5 Eylül 2021 Pazar İrem Derici-Cenk Eren konserler verecek.

Türkiye ekonomisine 5 milyar liradan fazla katkı

Dünyanın en önemli motokros yarışı olan MXGP’nin Türkiye etabı bu yıl üçüncü kez yapılıyor.

Geçen yıl salgın nedeniyle yapılamayan yarışın en son yapıldığı 2019’da MXGP of TURKEY'in sadece yarışın yapıldığı haftada Türkiye ekonomisine 5 milyar liraya yakın katkıda bulunduğu açıklanmıştı. Türkiye’nin spor ekonomisi ve turizmi için en önemli etkinlik konumundaki MXGP of Turkey ve Türkiye MotoFest’in bu yıl Türkiye ekonomisine katkısının 5 milyar lirayı aşması bekleniyor.


200 milyon avro değerinde Türkiye tanıtımı
 

MXGP of TURKEY’in dünya çapındaki yayınları ve Türkiye MotoFest’ten yapılan haberler Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkıda bulunacak. En son 2019’da yapılan MXGP of TURKEY ve Türkiye MotoFest’in sadece yayınlanan haberleri ve yayınlarının reklam değeri, 200 milyon avroya ulaşmıştı.

Bu yıl yapılacak yarış ve festival, Türkiye ve dünyanın önemli yayınları tarafından takip edilecek. Böylece Türkiye’nin tanıtımına daha büyük katkı sağlanması hedefleniyor.

Öte yandan bilet satışları da ‘ www.passo.com.tr’ adresinden bugünden itibaren satışa sunulmaya başlandı. Kombine biletler 0-6 yaş grubu için ücretsiz, yetişkinler için 100 lira, çocuklar için de 50 lira olarak uygulanacak.