Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği 1. Kuruluş yıl dönümü dernek üyeleri ve yönetim kurulu ile kutladı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği 1. Kuruluş yıl dönümü dernek üyeleri ve yönetim kurulu ile kutladı.

 

Dernek toplantısına katılan yönetim kurulu üyeleri Nilgün Seçen, Hidayet Oruç, Tülin Helvacıoğlu, Ayşegül Tüplek, Yasemin Bor, Ummuhan Oruç, Mustafa Türk, Huriye Mazi, Büşra Seçen, Mustafa Seçen katıldı. 21 Eylül 2018’de kurulan dernek için 1. Yıl pastası kesildikten sonra Dernek Başkanı Ömer Mazi dernek hakkında üyelere bilgi verdi.

 

Derneğin bir yılda neler yaptığını üyelere anlatan Ömer Mazi, neden Afyonkarahisar Kültür Turizm derneğini kurduklarını söyleyerek sözlerine başladı. Mazi, "Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği bir yaşında. Ama aslında 5 yıldır düşünülen bir dernekti. Afyonkarahisar'ın turizm, kültür ve tanıtım alanında önemli eksiklikleri vardı. Bu nedenle Kültür Turizm Derneği kuruldu" dedi.

 

Dernek Başkanı Ömer Mazi, "Bir yıllık süre içinde Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği neler yaptı kısaca bahsetmek gerekirse 3 önemli proje yürüttü. 2 proje Avrupa Birliği projesi, bir tanesi de İç İşleri Bakanlığı ile yürütülen proje. İç İşleri Bakanlığı İle yürütülen projeye Afyonkarahisar Valiliği, Belediye, ATSO ve ZAFTODER proje ortağımız olarak yer alıyor”

 

Mazi, “Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği olarak 2020 yılını Turizm yılı ilan ediyoruz. Bu kapsamda Afyonkarahisar Termal Turizm Festivali, Termal Turizmin gelişiminde Afyonkarahisar’ın etkisi konferansı, Afyonkarahisar’da termal turizm sempozyumu ve Termal Turizm ve Sağlık semineri yapılacak. Bütün bu çalışmalar yıl geneline yayılarak etkili bir turizm çalışması yapılmış olacak” diye konuştu.

 

Afyonkarahisar Kültür Turizm Dernek Başkanı Ömer Mazi, İç İşleri Bakanlığı ile yürütülen projenin yanı sıra iki farklı AB projesinde dernek olarak yer aldık. İlki Avrasya Yolu projesinde yürütülmekte olan bir projenin iştirakçisi olarak katıldık. İkincisi çok önemsediğimiz ve başvuran dernek olarak yer aldığımız Afyonkarahisar’ın yanı sıra Uşak ve Kütahya’dan yaklaşık 14 derneğin olduğu, üç ilin valilik, belediye, üniversite ve Ticaret Sanayi Odalarının da iştirakçi olduğu bir projeyi teslim ettik ve neticelenmesini bekliyoruz” dedi.   

 

Afyonkarahisar için yapacakları birçok proje olduğunu belirten Mazi, “Bizim bir sloganımız vardı. “Afyonkarahisar daha iyisini hak ediyor” bu slogandan yola çıkarak kurmuş olduğumuz derneğin bir tabela derneği olmasını asla istemiyoruz. Değerli üyelerimiz ile başka nasıl proje yapabiliriz, bu şehre ne gibi katkımız olur diye sürekli bir arayış içindeyiz. İlk yılımızda üç önemli projeyi tamamlayıp teslim ettik. Bir taraftan onların sonuçlanmasını beklerken bir taraftan da yeni arayışlar içine girdik” dedi.