Seçim sathına girilirken, Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da kulisler kaynamaya başladı. 

Genel oyu anketlerde yükselişe geçen ve Yüzde 18'lere kadar yükselen İYİ Parti'de Afyonkarahisar'da da hedef 3 milletvekilliği olarak konulurkan parti kulisleri de adaylık için hareketlenmeye başladı.

Son yerel seçimlerde Merkez Belediye Başkanlığına aday olan ve iyi bir oy alan Dr. Mahmut Koçak, İYİ Parti'de ilk 3 için en şanslı isim olarak görülüyor.

Çay bölgesinden Av. Hakan Şeref Olgun, geçen haftaki açıklamasında "aday olmayı düşünüyorum" diyerek açıkça adaylığı ilan etti.

Mevcut İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Dinar eski Belediye Başkanı Saffet Acar, Sandıklı eski Belediye Başkanı İsmail Elibol, eski Bakan Abdülkadir Akcan da İYİ Parti de potansiyel aday adayları olarak görülüyor.

Başka bir bilgi de, aslen Emirdağlı olan İYİ Parti Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz da Afyonkarahisar'dan adaylığı gündeme gelirse, ortalık iyice karışacak gibi gmrülüyor...

Görünen o ki, Afyonkarahisar'da seçim sathı mahalinde en fazla karışacak partilen birisi de İYİ Parti olarak görülüyor ve partide Genel Merkezin bu konuda işi zor...