ORMAN VE SU İŞLERİ ESKİ BAKANI VEYSEL EROĞLU “En Çevreci Hükümet AK Parti Hükümetidir, En Çevreci Belediyecilik AK Belediyeciliktir”

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

ORMAN VE SU İŞLERİ ESKİ BAKANI VEYSEL EROĞLU

“En Çevreci Hükümet AK Parti Hükümetidir,

En Çevreci Belediyecilik AK Belediyeciliktir”


 

Afyonkarahisar’ın Orman Alanı Arttı…

11 yıl boyunca orman teşkilatından sorumlu olan, AK Parti Hükümetlerinde en uzun süre Bakanlık yapan, teknik yönüyle bir bilim insanı olan, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Türkiye’de ağaçlandırma ve ormancılık alanında bir çığır açmıştır. Ülke genelinde ağaçlandırma, ormancılık konularında tatbik ettiği projelerden ilimiz Afyonkarahisar en fazla istifade eden illerden biri olmuştur.

2003 yılında Afyonkarahisar’ın yüzölçümünün %16,6’sı orman iken,

yapılan muhteşem ağaçlandırma faaliyetleri neticesinde ilimizin orman varlığı 2.339.840 dekardan 2.788.360 dekara yükselerek, il yüzölçümünün %19,8’ini oluşturmuştur.

16 yıl içerisinde yapılan ağaçlandırma faaliyetleri ile, zaferin kazanıldığı, şehitlerimizin kanıyla yoğrulan bu mübarek topraklara tam 107 milyon fidan dikilmiştir.

Okul Bahçeleri, Hastane Bahçeleri, İbadethane ve Mezarlık Bahçeleri,

Yol Kenarları ağaçlandırıldı…


Özellikle Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 2007 yılında Bakanlığın başına geçmesiyle orman teşkilatında önemli reformlar yapılmış,

daha önce sadece orman alanında çalışan teşkilat, okul bahçelerini, hastane avlularını, ibadethane ve mezarlıkları, yol kenarlarını da ağaçlandırmaya başlamıştır.

Bu proje dâhilinde Afyonkarahisar’da 862 adet okul bahçesi, hastane bahçesi, ibadethane ve mezarlık ağaçlandırılmıştır. Ayrıca il genelinde toplam 750 km karayolu ve köy yolu kenarı ağaçlandırılarak toplam 1 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur.

Mor-beyaz renkleriyle şehrimizin sembol ağacı olan 100.000 leylak dikilmiştir. Muhteşem Zafer Ormanı, Afyonkarahisar’a ayrı bir hava katmış olup buraya Türkiye’nin ilk ve tek olan damlama sulama ormanı kurulmuştur.

Bal Ormanları, Şehir Ormanları, Mesire Yerleri ve

Tabiat Parkları Tesis Edildi…


Arıcılığı geliştirmek ve bal üretimini destek maksadıyla 12 adet bal ormanı kurulmuştur. Vatandaşlarımızın aileleriyle hoşça vakit geçirmelerini sağlamak, rahat nefes alacakları alanlar oluşturmak gayesiyle 5 adet şehir ormanı ve 21 adet mesire yeri tesis edilmiştir. Şehitlerimizin adını yaşatmak için 86 adet şehitler ormanı tesis edilmiştir.

Başta Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemizin dört bir yanından ziyaretçilerin gelmesi, hem ilimizin tabii zenginliklerini görmeleri

hem de bu bölgedeki esnafın ticari faaliyetlerinin artması için 5 adet tabiat parkını ilimize kazandırdık.

Akdağ Tabiat Parkı, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Frig Vadisi Tabiat Parkı, Erkmen Tabiat Parkı ve Yedikapı Tabiat Parkı her geçen gün daha da gelişmekte ve daha fazla ziyaretçi çekmektedir. Başkomutan Tarihi Milli Parkına çok büyük yatırım yapılmıştır. Şehitlikler ihya edilmiş, Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği ve Büyük Taarruz Şehitliği çevre düzenlemesi tamamlanmıştır. Kocatepe’den Şuhut’a kadar olan 34 km’lik Zafer Yolu sıcak asfalt yapılmıştır.

Afyonkarahisar Belediye’sinden Görülmemiş Hizmet.

Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarında Büyük Artış…


Tek kanatlı uçağın uçması mümkün değildir. Uçağın bir kanadı Merkezi Hükümet çalışmaları ise diğer kanadı da Belediye’nin yaptığı çalışmalardır. Afyonkarahisar bu uyumun en güzel örneklerinden biridir. Merkezi Hükümetin çalışmalarının yanında Belediye’nin de çok önemli ağaçlandırma, park ve rekreasyon çalışmaları olmuştur.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan ağaçlandırma, park, rekreasyon tesisleri ile kişi başına düşen yeşil alan miktarında büyük artış olmuştur.

2003 yılında şehir merkezinin toplam yeşil alan miktarı 1.979.883 m2 ve

136.000 nüfus ile, şehir merkezinde kişi başına düşen yeşil alan miktarı

14,5 m2’idi. 2018 yılında ise şehir merkezinin yeşil alanı 5.454.742 m2’ye yükselmiştir. Bu süre içerisinde şehir merkezinin nüfusunda da büyük oranda artış olmuş ve 237.000’e yükselmiştir. Kişi başına düşen yeşil alan ise 23 m2’ye yükselmiştir.

Hemşehrilerimizin Rekreasyon İhtiyaçları İçin Yeni Parklar Tesis Ettik…

Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz her şeyin en güzeline layıktır.

Bu düşünceden hareketle şehrin dört bir yanına parklar açtık. Karayolları Parkı, Macera Parkı, Masal Dünyası Parkı, Paten ve Kaykay Parkı, Engelsiz Park, Bisiklet Yolları bunlardan sadece bazılarıdır. Akarçay Islah Projesi ve etrafındaki rekreasyon alanı muhteşem bir alandır.

Afyonkarahisar’ı tanımayan, şehirden bihaber, 5 yılda bir Afyonkarahisar’a gelen bazı adaylar bu tesislerden haberleri olmadığı o kadar belli ki.

AK Parti Belediyeciliğinin kazandırdığı bu tesislerden habersiz bir şekilde, yaptığımız bu tesisleri seçim vaadi olarak hemşehrilerimize sunuyorlar.

Belki bu adaylar vefalı Afyonkarahisarlı kardeşlerimizi tanımıyorlar ama Afyonkarahisarlılar böyle adayları çok iyi tanırlar ve 31 Mart günü bunlara gereken cevabı da vermekten imtina etmezler.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Parkı Açıldı…

İlimizin ve Türkiye’nin medar-ı iftiharı Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bu ülkeye, bu şehre yaptığı hizmetler gerçekten çok büyüktür. Kendisinin “Ben Afyonkarahisar’ın hizmetkârıyım” ifadesi ve bunun gereğini her daim yerine getirmesi sebebiyle kendisine bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemek için İzmir Yolu Kocatepe Asri Mezarlığı karşısında tesis edilen parka ismi verilmiştir.

Takriben 10,2 milyon TL’ye mal edilen, içerisinde kafeteryası, süs havuzu, hava bisikleti, halı sahası, basketbol sahası, çocuk macera parkuru gibi pek çok aktivitenin yapılabildiği imkânlar sunan bu muazzam park dün hizmete alınmıştır.

Afyonkarahisar Belediyesi parklar, rekreasyon tesisleri ve yeşil alanlar konusunda muazzam yatırımlar yapmıştır. 2004 öncesinde şehrimizde 58 adet olan çocuk oyun alanı sayısına dönemimizde 271 adet daha eklenerek 329’a yükseltilmiştir. 2004 öncesi olmayan dış mekan spor aletinden 223 takım kurulmuştur. Yine daha önce olmayan hobi bahçelerinden 310 adet kurulmuştur. 2004 öncesinde olmayan sentetik ve kauçuk yürüyüş yolundan 17 adet tesis edilmiştir. Bunların sayısını arttırmak mümkündür.

 Afyonkarahisar herşeyin en güzeline layıktır. Biz bundan önce olduğu gibi yine gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği anlayışıyla bu çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. AK Partimizin Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Zeybek’in de bu alanda çok muazzam projeleri vardır.

Garnizon Millet Bahçesi Projesi, Cirit Kayalığı Millet Bahçesi Projesi, Şehitler Kayası Millet Bahçesi Projesi, Güvenevler Millet Bahçesi Projesi, Gar Rekreasyon Alanı Projesi, Erenler Parkı Projesi, Mahalle Parkları Projesi, Hobi Bahçeleri Projesi, Jeotermal Park Projesi, Mermer Parkları Projesi, Engelsiz Parklar Projesi, Engelsiz Hayat Merkezi Projesi ile Demirçevre Göletinin menbaına yapılacak Sahib-i Ata Mesire Yeri Projesi, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin desteği ile 1 Nisan tarihinden itibaren şehrimize kazandırılmaya başlanacaktır.

En Çevreci Hükümet AK Parti Hükümetleridir, En Çevreci Belediyecilik

AK Belediyeciliktir.