Afyonkarahisar Belediyesinin yardım tırları deprem bölgesine ulaştı. Başkanı Mehmet Zeybek’in çağrısı ile Afyonkarahisar halkının duyarlılığı sayesinde saatler içerisinde hazırlanan 60’a yakın TIR deprem bölgesindeki yetkililere teslim edildi.

Belediyemizin başlattığı kampanya çerçevesinde vatandaşlarımız tarafından ısıtıcı, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaç malzemelerinin deprem bölgesine sevkiyatı sürüyor. Vatandaşlarımızın yardım toplama merkezlerine teslim ettiği insani yardım malzemeleri, AFAD koordinasyonunda gönüllülerimiz, belediye ekiplerimiz, gençlerimiz tarafından gruplandıktan sonra paketlenerek tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor. Depremin başladığı ilk andan itibaren toplanan yardımların bulunduğu 60’a yakın tır ve kamyonet depremzedelere ulaştı. Bir yandan yardımların alındığı bir yandan sevkiyatın sürdüğü çalışmalar kapsamında tırlar peyder pey deprem bölgesine ulaşmaya devam ediyor.

Deprem bölgesine gönderilen yardım tırlarında battaniye, ısıtıcı, ayakkabı, çocuk bezi ve giyim, gıda gibi temel ihtiyaç malzemesi bulunuyor.

TOPLAMA MERKEZLERİMİZDE YARDIM ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

Toplama Merkezlerimizde yardımlar gruplanarak tırlara yüklenmeye devam ediyor. Fuar alanı ve Veysel Eroğlu-Gençlik Merkezine vatandaşlarımız tarafından yardım malzemesi gelmeye devam ederken belediye ekiplerimiz, gönüllüler ve gençler tarafından bu yardımlar teslim alınıyor. Özellikle gıda, su ve battaniye ihtiyacının daha fazla olduğu bilgisi ile beraber vatandaşlardan yardımlarında bu elzem malzemelere yer vermesi isteniliyor.

"KAMPANYAMIZA DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Başkanz Mehmet Zeybek’in konuya ilişkin sosyal medya hesabından yapılan açıklamasında; “Belediyemiz tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan kıyafet, gıda maddesi, barınma ve özel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu Tır ve kamyonlar deprem bölgesine ulaştı. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” denildi.