Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda Dış Ticaret Semineri düzenlendi.

Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’nde konuşan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, Afyonkarahisar’ın ihracatını 1 milyar Dolar’ın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

ATSO KOBİ Akademi bünyesinde gerçekleştirilen Seminer’in açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey,  “İhracat ülke ekonomisi için üzerinde durmamız gereken bir kavram. Üretim, istihdam ve ihracatı üçlü bir sacayağı olarak düşünürsek, ihracatın önemini daha iyi kavrayabiliriz. Ülkemizin geçirdiği zor dönemlerden hep bu üçlü sacayağını güçlendirerek çıktık” dedi.

324 İhracatçı firma bulunuyor

Afyonkarahisar’ın ihracat verileri hakkında bazı istatistikleri paylaşan Güzbey, “Afyonkarahisar, son yıllarda ihracatını geliştiren bir şehir. 2017 yılında ilimizden 122 ülke, 5 Serbest Bölge olmak üzere toplam 314 milyon dolar ihracat yaptık. 2017 yılında 81 il arasından 29’uncu sırada yer alıyoruz. En çok ihracat yaptığımız ürünler doğaltaş, yumurta ve tavuk ürünleri, haşhaş, konveyör band, şekerleme ürünleridir. 2018 yılının ilk 9 ayında ihracatımızı yaklaşık yüzde 11 artırarak 253 milyon dolara çıkarmış bulunuyoruz. İlimizde 324 ihracatçı firmamız bulunuyor” şeklinde konuştu.