Çay İlçesi Yeşilyurt köyüne İstanbul ilinden geldiklerini beyan eden F.K., H.T., ve M.K. isimli şahıslar altın tozu almaya geldiklerini, ancak kendilerinin dolandırılmak istenildiğini beyan ederek ihbarda bulunmuşlardır.

Afyonkarahisar İI Jandarma Komutanlığınca yapılan inceleme neticesinde, olay şüphelilerinin H.K., O.A., S.A., M.K., D.K., Z.K. ve E.Ü. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş, şüphelilerin ve mağdurların Çay ilçesi Yeşilyurt köyü sınırları içerisinde bulunan bir Petrol İstasyonunda buluşacakları bilgisi alınmış mağdur ve şüphelilerin takibi neticesinde; 15.10.2019 tarihinde bahse konu akaryakıt istasyonunda alış verişin yapıldığının görülmesi üzerine şahıslara müdahale edilmiş ve yapılan operasyonda kaçma teşebbüsünde bulunan şüpheli şahıslar suçüstü yakalanmış ancak gözetleme yapan Z.K. ve E.Ü. isimli şahıslar olay yerinden kaçarak uzaklaşmışlardır. Yakalanan şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada (3) kg. pirinç madeni tozu olduğu değerlendirilen madde, (2) adet av tüfeği ve (2) adet bıçak ele geçirilmiş olup, olay yerinden kaçan Z.K. ve E.Ü. isimli şüpheliler ise Çay ilçe merkezinde yakalanmışlardır.

Olay ile ilgili olarak şüphelilerinin ifadeleri alınmış ve 17.10.2019 tarihinde sevk edildikleri adli makamlarca ifadelerinin alınmalarına müteakip Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmışlardır.

 

Afyonkarahisar Valiliği