Sosyal medya fenomenlerinden İbrahim Akyüz, 48 saat Afyonkarahisar'da kaldı. Yaşadıklarını, gördüklerini ve hissettiklerini ise Youtube hesabı üzerinden paylaştı. 100 bine yakın izlenen videosunda Akyüz, Afyonkarahisar'ı Brezilya'nın Rio kentine benzeterek "Rio de Afyonkarahisar" yorumunda bulundu. Afyon Postası'nın özel haberi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Sosyal medya fenomenlerinden İbrahim Akyüz, 48 saat Afyonkarahisar'da kaldı. Yaşadıklarını, gördüklerini ve hissettiklerini ise Youtube hesabı üzerinden paylaştı. 100 bine yakın izlenen videosunda Akyüz, Afyonkarahisar'ı Brezilya'nın Rio kentine benzeterek "Rio de Afyonkarahisar" yorumunda bulundu.



Afyon Postası'nın özel haberi.

Afyonkarahisar Valiliği'nin hazırladığı Visit Afyon uygulaması ilk meyvesini verdi. Bu uygulamayı kullanarak Afyonkarahisar'ı dolaşan sosyal medya fenomeni İbrahim Akyüz, şehirde 48 saat vakit geçirdi. Frig Vadisi'nden, mercimekli bükmeye, termal kaplıcalardan, Kocatepe'ye, tarihi Afyon Konakları'ndan daha pek çok noktaya derin bir yolculuk yapan Akyüz, yaşadıklarını, hissettiklerini youtube hesabı üzerinden paylaştı. 

100 bin kişi izledi

Afyonkarahisar'da çekilen video iki haftada yaklaşık 100 bin kişi tarafından izlendi. Afyonkarahisar'dan ayrılırken sosyal medya hesabından neler hissettiğini paylaşan Akyüz, şunları söyledi, "Bugün Afyon'da son günüm. Açıkcası bu kadar uzun kalacağımı ben bile düşünmemiştim fakat olabildiğince sindirerek gezmek ve sizlere göstermek istedim bu şehri. Bir şehre sadece kalıplarıyla bakmak yerine detaylarıyla görmeyi her zaman tercih etmişimdir. Bu şehri es geçmeyin derim"

"Burası Afyon mu yahu?"

Afyonkarahisar'a gelirken sadece sucuk ve lokumdan ibaret olduğunu düşündüğünü ifade eden Akyüz, "Burası Afyon mu yahu? dediğinizi duyar gibiyim. Afyon sadece sucuk ve kaymaktan oluşmuyor diye yaldır yaldır geliyorum demiştim hikayededkkdk. Afyon gerçekten tarihiyle ve doğasıyla muhteşem bir yer. Bu zamana kadar kalıplara dayalı olarak bilinen Afyon, aslında Hititler'den günümüze kadar uzanan tarihiyle, Büyük Taarruzun yani zaferin şehri. Muhteşem bir tabiata da sahip"  dedi. 

Frig Vadileri'ne hayran kaldı

Paylaştığı fotopraflarla da şehrin tanıtınıma katkı sunan Akyüz, Frigya Vadileri'ne de hayranlığını şu sözlerle dile getirdi, "Afyon'da peribacalarının olduğunu biliyor muydunuz? Düne kadar ben de bilmiyordumkjdffk inanın. Burası merkeze 25km uzaklıkta bulunan Seydiler Kasabasında yer almakta. Vadinin içerisinde bulunan patika yolu takip ederek yukarı zirve noktasına ulaşmanız gerekiyor" 

Afyon Konakları'nı beğendi

Tarihi Afyon Konakları hakkında da hislerini paylaşan Akyüz, "Hala kültürünü koruyabilmiş ve şehirleşmeden uzak, yerini koca koca binaların almadığı bir mahalleden selamlar.. Çocukların sokaklarda bağrış çığrış özgürce koştuğu "leeean olum nere gidiyon, huu yönne gitces" dediğini duyabilirsiniz" dedi.

Afyon'da neler yapılır? 

Akyüz, İnstagram hesabından Afyonkarahisar'da neler yapılacağını şu sözlerle anlattı,

????Afyon şehir merkezinde kesinlikle görülmesi gereken yerler

.

????Öncelikle sabah kahvaltısında kesinlikle haşgeşli gatmer yemelisiniz

????Akmescit Mahallesi - Geçmiş tarihi 100-150 yılı aşmış konakları içerisinde bulunduran kocaman bir mahalle burası. Balat'ı bilenleriz vardır. Oradan farkı yok diyebilirim. İnişli çıkışlı sokaklarında yürümek aşırı keyifli

???? Mevlevi Konağı - Afyon Konya'dan sonra Mevleviliğin ikinci merkezi olarak bilinmekte. Bu sebeble konak ve çevresinde bir çok detay görebilirsiniz

????Ulu Camii - Buraya 40 Ahşap Direkli Camii'de denilmekte. Burayı diğer camiilerden ayıran özeliik ise 40 Ahşap direği içerisinde barındırması ve Anadolu mimarisine nazaran, Selçuklu mimarisinin ön planda olması. 1272- 1277 yılları arasında Selçuklu Veziri Fahreddin Sahib Ata'nın oğlu Afyon Sancak Beyi Nasuriddin Hasan tarafından yaptırılmış

????Taş Hanı - Tarihi 15.yy'a dayanan mistik bir yer. Hanın içerisinde çayınızı yudumlayıp, İhsan amca ile muhabbet etmeyi ve sahafını gezmeyi unutmayın. Hiç bir yer de göremeyeceğiniz bir kitap arşivine sahip. Robinson Crusoe'un 1891'de basılan ilk kitabına kadar var elinde. Ayrıca antika meraklısı kendisi, dükkanınıda gezmelisiniz

????Zafer Müzesi - Şehir meydanındaki Zafer anıtın karşısında bulunan müze 1920 yılında yaptırılmış. Şuan tadılatta olduğundan dolayı kapalı ama kesinlikle uğranması gereken bir yer

????Demirciler Çarşısı - Yıllardır el emeğiyle demirin işlendiği ve tarihi dükkanların bulunduğu bir alan. Küçük küçük dükkanlarda dolu dolu bir işleme sanatı görebilirsiniz. 

Kaynak: Afyon Postası'nın Özel Haberi



 

İşte o video...

Haber Videosu