Ankara’daki Afyonkarahisarlılar ile Afyonkarahisar’dan Ankara’ya giden Basın Yayın Derneği yöneticileri hep birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettiler

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Ankara’daki Afyonkarahisarlılar ile Afyonkarahisar’dan Ankara’ya giden Basın Yayın Derneği yöneticileri hep birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettiler

 

Ankara’daki faaliyet gösteren Afyonkarahisarlılar Dayanışma Derneği, Ankara’daki Afyonkarahisarlılarla birlikte Anıtkabir’e çelenk koyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhunu şad etti. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği yöneticileri de Ankara’daki hemşehrilerini yalnız bırakmayarak etkinliklerinde Afyonkarahisarlılar Dayanışma Derneği’ne destek verdiler.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Anıtkabir’de buluşan Afyonkarahisarlılar hep birlikte büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret ettiler. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyup, saygı duruşunda bulunan hemşehrilerimiz, merhum Gazi’ye hayır duasında da bulundular. Heyette Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Afyonkarahisar’dan Basın Yayın Derneği yöneticileri de yer aldılar. Afyonkarahisar heyeti adına Anıtkabir’in şeref defterini imzalayan Afyonkarahisarlılar Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Özerkan, deftere şu mesajı yazdı:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; Manevi huzurunuza Cumhuriyetimizin meşalesini yaktığınız Afyonkarahisar’ımızın basın yayın kuruluşlarının saygıdeğer sahipleri ve değerli mensupları ile çıkmanın gurur ve huzuru ile sözlerime başlıyorum. Verdiğiniz güç çizdiğiniz ufuk çizgisi sayesinde aziz milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde birlik olup vatanına devletine sahip çıkarak bunun en güzel örneğini gösterdi. Fikirleriniz ve bıraktığınız mirasınız ile daima bizimle birlikte olacağınıza yürekten inanıyoruz. Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak; 15 Temmuz da yaşanan hain derbe girişiminde olduğu gibi, her türlü şer odakları ve terör örgütleri karşısında her zaman aynı heyecan ve şevkle kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliğinin daim olması için elimizden geleni yapacağımıza, gerekirse bu uğurda canımızı vereceğimize manevi huzurunuzda söz veriyoruz. Aziz hatıralarınız önünde minnet ve şükran duygularımızla saygı ile eğiliyor, başta zatıalileriniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü, huzur ve güveni için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.”

EGEM kokteylinde Afyonkarahisar farkı

Anıtkabir ziyaretinin ardından TBMM sosyal Tesisleri’nde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in konuğu olan ve Ankara’daki dernek binasını ziyaret eden Afyonkarahisar heyeti akşam da 8 Ege İlinin güçbirliğiyle oluşturulan EGEM Platformu’nun kokteyline katıldılar. Kokteylde 8 Ege ilinin milletvekillerinin yanı sıra Afyonkarahisar Milletvekilleri Gültekin Uysal, Burcu Köksal ve Mehmet Taytak da hazır bulundular. 8 ilin ortaklaşa gerçekleştirdiği programda Afyonkarahisarlıların ağırlığı kendini hissettirdi.