Türkiye’nin  En Genç  Arama  Kurtarma  Ekibi için, MEMUR-SEN’in en dinamik komisyonu Genç  Memur-Sen  kolları  sıvadı.

GENÇ MEMUR SEN AFYONKARAHİSAR ŞUBESİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Üyelerinin özlük, ekonomik ve sosyal hakları için mücadele ederken; Ülkesine, ve devletine karşı sosyal sorumluluk projelerinde hep en önde yer almış bir teşkilat olan MEMUR SEN, yadsınamaz bir gerçekliğimiz olan Afet durumlarında da hassasiyetini ortaya koyarak  2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında Memur-Sen ile AFAD arasında “Afet Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalamıştır. Bu bağlamda Memur Sen’in en aktif komisyonlarından olan Genç Memur-Sen  Genel  Merkezinin Haziran ayını  “Afetle Mücadele Ayı”  olarak belirlemesi hasebiyle Afyonkarahisar AFAD İl  Müdürü Sayın Mehmet BULDAN  ve  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Sayın Gülsün ATEŞ DOĞAN, Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanları ve Genç Memur Sen Yönetimi ile   makamında ziyaret edilmiştir.  Afyonkarahisar  Memur-Sen teşkilatı 12.558’e ulaşan üyeleriyle,  “Afetlerde ilk 6 saat”-“Afet farkındalık eğitimi” başta olmak üzere sivil toplum nezdinde gerekli çalışmalara ve eğitimlere destek ve ilgi gösterilmesi hususlarında fikir birliğine varılmıştır. 

Bu çalışmaların aktif ve uygulama safhasında da görev almak üzere  ülke genelinde 10 ilde kurulacak olan  “Arama Kurtarma Ekibi” için Afyonkarahisar  Genç Memur-Sen   ilk 10 içinde yer almanın kıvancı ve yüklendiği sorumluluğun  bilinci içerisinde çalışmalarına devam etmektedir.

Afyonkarahisar Memur-Sen teşkilatımız, Kovid-19 salgını nedeniyle kan stokları azalan Kızılay’a destek olmak amacıyla vatandaşlara kan verme çağrısında bulundu. Afyonkarahisar Kızılay Kan Merkezi’nde gerçekleştirilen kan verme etkinliği ile Kızılay’ın kan bankalarına destek olma çağrısında bulunuldu.

Genç Memur-Sen teşkilatımızın Haziran ayını ‘’AFAD İle Mücadele Ayı’’ olarak belirlemesi hasebiyle Afyonkarahisar Genç Memur-Sen, Kızılay Kan Merkezi’nde düzenlediği kan verme etkinliği ile hem kendi teşkilatını hem de vatandaşları kan vermeye davet etti.

Salgın önlemleri kapsamında sınırlı sayıda gerçekleştirilen kan verme işlemine Afyonkarahisar Memur-Sen İl Temsilcisi ve Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ali KESKİN, Şube Başkanlarımız Sayın Abdülkadir Hız, Muhittin OK, Tahsin HANLI, Nevzat KARAKOÇAN, Ramazan KARAÇOR, Vehbi GÜLSEREN, Afyonkarahisar Genç Memur-Sen İl Başkanı Hüseyin KARAŞAHİN, Memur-Sen teşkilatımızın yönetim kurulu üyeleri ve temsili sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Kan verme işleminden önce konuşan Afyonkarahisar Memur-Sen İl Temsilcisi Ali KESKİN: Pandeminin başlangıcından bugüne “Yalnızlaşma Değil Yardımlaşma” diyerek kampanyalar düzenlediklerini, düzenlenen kampanyalara destek verdiklerini, Kan hayattır, kan vermek ihtiyacı olana el vermek, can vermektir. Bu anlayışla bugün insan merkezli, insanlık hedefli sivil toplum yaklaşımımıza, erdemli sendikal duruş kulvarımıza yeni bir eylem daha ekliyor, Kızılay stoklarına kan veriyor, yöneticilerimizi ve tüm üyelerimizi kan vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Akabinde Genç Memur-Sen İl Başkanı Hüseyin KARAŞAHİN teşkilatı adına şu konuşmayı gerçekleştirdi: “Kovid-19 nedeniyle başlangıçtan bugüne iki kalıcı mesajımız vardı: “Evde kal, hayatta kal ve hayat eve sığar’’  Bugün bunlara bir üçüncüsünü ekliyoruz. Nasıl ki evde kal hayatta kal diyorduk bugünde “Kan Ver Hayat Ver, Kızılay’a Destek Ver” diyoruz” diye konuştu.

Kızılay’ın kriz zamanlarında, insani yardım kampanyalarında, kısaca insanı yaşatmaya matuf bütün alanlarda hep birlikte olduğunu belirterek “Bugün de insanı yaşatmak için yine Kızılay’la bir aradayız. Kovid-19 nedeniyle duran hayat, sokağa çıkamayan insan, gerçekleştirilemeyen kan bağışları, verilemeyen kanlar gibi birçok sorun bugün başlattığımız ‘’Kan Ver Hayat Ver’’ çağrımızla bir nebze olsun azalacaktır. Bugün Memur-Sen, Genç Memur-Sen ve bağlı sendikaları yönetim kurulu üyeleri olarak, Kızılay’ın kan stoklarına katkı yapıyoruz.

Son olarak Memur-Sen teşkilat mensuplarımız ‘’Kollarımızı iş yapmak, üye yapmak için sıvıyorduk; bugün de Kızılay stokuna destek vermek, ihtiyacı olanlara kan vermek için sıvıyoruz. Kan konusunda biz bize yetmeliyiz Türkiyem diyoruz’’ çağrısında bulunuldu.