Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli OĞUZ: G. Kore basınında Afyonkarahisar hakkında böylesine güzel izlenimlerin yer almasından ötürü son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber



Zafer Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğinde, özel sektör temsilcilerimizin desteği ile 8-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sağlık ve termal turizm potansiyelinin tanıtımı yapılmıştır.



Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli OĞUZ konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Kalkınma Bakanlığı tarafından kalkınma ajanslarının yeni bir vizyonla gerek işlevsel gerekse kurumsal dönüşüm süreçlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla, bölge planları ve sektörel stratejiler ile uyumlu stratejik tercihlerini belirlemeleri ve bu stratejileri destekleyecek sonuç odaklı programları (SOP’ları) oluşturması istenmiştir. Bu kapsamda Ajansımız tarafından Afyonkarahisar merkezli olarak TR33 Bölgesi'nde fizik tedavi ve rehabilitasyon odaklı sağlık turizmini geliştirmek ve sağlık turizmi uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla 2018 yılı itibarıyla Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı’nı (SATUR SOP’u) uygulamaya başladı.



SATUR SOP kapsamında Afyonkarahisar özelinde bölgenin sağlık ve termal turizmi odağında tanınırlığının artırılmasına yönelik faaliyetlerimize hızlı bir şekilde başladık. Bu bağlamda geçtiğimiz Mart ayı içerisinde Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) ülkelerinden gelen heyete yönelik Afyonkarahisar’ın sağlık ve termal turizm potansiyelinin tanıtımını gerçekleştirdik. Yine bu faaliyetlerin devamı olarak 8-11 Mayıs tarihleri arasında Güney Kore’nin seçkin gazetecileri ve seyahat köşe yazarlarından oluşan bir heyete Afyonkarahisar’ın tanıtımını yaptık. Ülkelerine geri dönen basın mensupları G. Kore basınında Afyonkarahisar’a geniş yer vermişler ve Afyon isminin nereden geldiğini anlatmışlar. Afyonkarahisar’ın büyük kentlere ulaşımda merkez noktada olmasının avantajlarından bahsetmişler. Yine ilimizin önemli tarihi değeri olan Afyonkarahisar Kalesi’nin tarihi, Friglerin bu coğrafyada yaşadığı dönem ve Mevlevîlik kültürüne sahip bir şehir olduğu vurgulanmış. Afyonkarahisar'ın termal imkânlarından övgüyle bahsedildiği haberde termal suyun özelliklerine de yer vermişler. Özellikle Sayın Valimizin konuşması sırasında dünyanın en kaliteli kaplıcalarına sahip şehrinin son 10 yılda ivme kazanarak bu hâle gelmesi konusundaki açıklamalarına geniş yer verilmiş.



G. Kore basınında Afyonkarahisar hakkında böylesine güzel izlenimlerin yer almasından ötürü son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Organizasyonda emeği geçen Ajansımızın Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi çalışanlarına yapmış oldukları başarılı organizasyondan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.