ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Konak; “Modern Sanayi Sitemiz son 50 yılda yapılan büyük yatırımlardan bir tanesi. Afyonkarahisar ekonomisini kalkındıracak muazzam bir yatırım” dedi.



İncelemelerde bulundular

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kocabaş Modern Sanayi Sitesini ziyaret etti.  Ziyarette Konak ve Kocabaş’ı Modern Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hakan Dilek ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keser karşıladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kocabaş, dükkânları tek tek inceledi. Afyonkarahisar’a yapılan Sanayi Sitesi’nin bölgenin en büyük ve en Modern Sanayi Sitesi olmaya aday olduğunu belirten S.S Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek; “Afyonkarahisar olarak bizim sanayide olmamız Türkiye ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Çünkü Afyonkarahisar kavşak noktasında yer alıyor ve aranılan tüm ham madde mevcut. Tarım kentiyiz, maden kentiyiz, turizm kentiyiz sanayi kenti de olmamız gerekiyor.  Yatırımcıları Afyonkarahisar’a çekmemiz lazım”dedi.



“Dayanışmayı arttıracağız”

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek “Biz Sanayi Sitemizin içerisine ayrıca ihtisas koleji yapmayı planlıyoruz. Burada Savunma Sanayi başta olmak üzere birçok alanda öğrenci yetiştireceğiz. Teknoloji, pazar gücümüz ve yapımız gibi tüm envanterimizi bu okulumuzda değerlendireceğiz. Ayrıca, tedarik zincirlerimizi, lojistik planlamalarımızı, esnek üretim ve verimlilik modellerimizi gözden geçirerek, bilgi paylaşımını ve dayanışmayı arttıracağız. Teknolojik hedeflerimizi revize ederek, yönetim alanında yeni yapılanmalar ve çözüm odakları oluşturacağız. Kısaca geleceğin büyük Türkiye’sine Afyonkarahisar’ı hazırlayacağız. 2.ci etap çalışmalarımızda ise 246 adet dükkân yapıyoruz. Gelen tır ve kamyonlar geniş yollarda istediği manevrayı yapabilecek.  Sosyal tesis ve yeşil alanlarımızı ’da geniş tuttuk. Orada 25 odalı bir otel yapacağız. Vatandaşımız aracını tamire getirdiğinde veya işi olduğunda otelimizde konaklayabilecek”dedi.



“Afyonkarahisar önemli bir merkez üs halini alacak”

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak ise; “İnşallah dünya genelinde salgının etkileri azalıp, taşlar yerli yerine oturdukça Türkiye'nin yakaladığı ivmenin hızı daha da artacaktır.  Türkiye’nin bu artan ivmesinde Afyonkarahisar önemli bir merkez üs halini alacak. Şehrimiz sadece sağlık turizmi ve hizmetlerinde değil, ihracattan üretime tarımdan sanayiye kadar her alanda Kovid-19 sürecinden güçlenerek çıkacaktır. Bu dönemde bir yandan sağlanan destek, teşvik ve diğer imkânları takip ederek, nakit döngümüzü devam ettirmenin, istihdamımızı korumanın yollarına bakmalıyız. Siz yaptığınız bu eser ile Afyonkarahisar’a son 50 yılın en büyük yatırımlarından bir tanesini hazırladınız. Afyonkarahisar ekonomisini kalkındıracak muazzam bir yatırım”dedi.