Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında 5 adet karavanla birlikte 2 tır yola çıkarken, 20 tır ve kamyon sevkiyata hazır hale getirildi. 

 

AFYONKARAHİSAR DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Belediye Başkan Mehmet Zeybek’in önderliğinde Valilik ve AFAD Müdürlüğü ile kurumların ortaklığında başlatılan yardım kampanyasına Afyonkarahisar halkı duyarsız kalmadı.

 

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da meydana gelen depremin ardından Afyonkarahisar halkı da harekete geçti. 7’den 77’ye gencinden yaşlısına her kesim depremin yaralarını sarmak için Başkan Mehmet Zeybek'in çağrısıyla başlatılan yardım kampanyasına akın etti.

 

VATANDAŞLARDAN KAMPANYAYA YOĞUN İLGİ

Sabah saatlerinde Başkan Mehmet Zeybek’in sosyal medya üzerinden başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, Fuar alanındaki toplama merkezine gıda, barınma ve kıyafet başta olmak üzere özel ihtiyaç malzemeleri getirdi.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Duygu dolu anların yaşandığı yardım kampanyasında özellikle çocuklar kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını verirken, alana gelen bir kadın da altın küpesini depremzedelere gönderirken, karavan imalatı yapan iş insanı da 5 adet karavan bağışladı.

 

VATANDAŞLARIMIZLA EL ELE

Kısa sürede alana akın eden vatandaşların yardımları Fuar alanındaki toplama merkezindeki sahne önünde bekleyen Tır ve kamyonlara yüklendi. Belediye personelimizin yanı sıra vatandaşlarımızda araçların yüklenmesine yardım ederek, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha gösterdi. Yardım bağışında bulunan ve yardımları araçlara yükleyen vatandaşlarımıza belediyemiz tarafından çorba ve çay ikram edildi.

 

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Afyonkarahisar halkının depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olduğunu ifade eden Başkan Zeybek şöyle konuştu; “Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde meydana gelen depremler bizleri derinden yaraladı. Depremzedelerin yanında olmak için yardım kampanyası başlattık. Kampanyamıza kısa sürede binlerce hemşehrimiz destek vererek yardımda bulundular. Gıda, barınma, kıyafet ve kullanabilecekleri malzemeler toplandı. Çocuklarımız kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını, annelerimiz altın küpelerini verdi. Karavan imal eden arkadaşlarımız tarafından 5 adet karavan deprem bölgesine içlerine malzeme yüklenerek gönderildi. Tır ve kamyonlar AFAD’ın araçlarıyla birlikte yola çıkacaklar. Allah herkesten razı olsun çok duyarlı bir milletiz. Afyon, bir kez daha Afyon olduğunu gösterdi. Bu bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzun göstergesidir. Allah bizi afetlerden korusun. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

 

HES İLAÇ AFYONSPOR’DAN YARDIM KAMPANYASINA DESTEK

Şehrimizi 2. Lig Beyaz Grupta temsil eden Hes İlaç Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, Teknik Direktör Koray Palaz, futbolcular ve kulüp çalışanları belediyemizin başlattığı yardım kampanyasına destek oldular. Hes İlaç Afyonspor ailesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile fuar alanındaki yardım toplama merkezinde bir araya geldi. Başkan Zeybek, Kulüp Başkanı Karakuş nezdinde destekte bulunan mor-beyazlı ekibe teşekkür etti.

Yardım toplama merkezleri

-Fuar alanı

-Veysel Eroğlu Spor Salonu

-Sahipata Spor Salonu

-Et ve Balık Kurumu Sosyal Tesisleri

-Belediyemiz hizmet binası

-İstiklal, Merkez ve Turizm Zabıta Karakolları