Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; 5 yıl önce Türk Milleti’nin tek yürek olup kenetlendiğini; hainlere ve cuntacı çetelere fırsat vermediğini dile getirdi.


Milli birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Zeybek yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “5 yıl önce 15 Temmuz günü, devletimizin içerisine sızmış sapkın çeteler darbe yapmaya kalkıştı. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın, vatandaşlarımızı alanlara davet etmesi üzerine milyonlar sokağa döküldü. Türk Milleti adeta seferber oldu ve darbecileri bastırdı. Maalesef o gün 251 şehit verdik. Milletin iradesini, milletin temsilcilerini yok etmeye çalışan, devlete ait uçaklarla milleti, devletin kurumlarını, kamu binalarını bombalayan, vatandaşlarımızın üzerine mermiler ve bombalar yağdıran bu alçaklar ne yazık ki şanlı ve şerefli ordumuzun içinden çıktı. Yurtdışında bazı gizli şebekelerle irtibatlı olan bu hainler, millet tarafından o gün bertaraf edildi. İnşallah bu ülkede bir daha milletin iradesine kasteden sapkın zihniyetler, cuntacılar olmayacak. O gece hemşehrilerimiz, vatanına bayrağına sahip çıkan Afyonkarahisar halkımız geceden sabaha meydanlardaydı. Kadını erkeği, genci yaşlısı sokaklarda ve Zafer Meydanı’nda yeni bir destanın; ‘15 Temmuz Zaferi’nin yazılmasına imza attılar.

O gece kalkışma haberini alır almaz evimden koşarak alana geldim. Bu kardeşinizde; siz kahraman Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizle birlikte Zafer Meydanı’nda en ön safta yerini aldı. Küçük bir megafonla sesimizi duyurabildiğimiz kadar binlerce Afyonkarahisarlıya telkinlerde ve çağrılarda bulunduk. Hemşehrilerimiz, vatanına bayrağına sahip çıkan Afyonkarahisar halkımız, geceden sabaha meydanlardaydı. Kadını erkeği, genci yaşlısı; sokaklarda ve Zafer Meydanı’nda yeni bir destanın; 15 Temmuz Zaferinin yazılmasına imza attılar. Allah’a hamd olsun o gece demokrasimizi kimsenin eline bırakmadık. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kocatepe’de ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

“ÜLKEMİZİN BÖLÜNMESİNE VE PARÇALANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Mezopotamya bölgesi; Asya’yı Avrupa’ya Avrupa’yı Uzakdoğu’ya bağlayan Dünya’da dört mevsimi aynı anda yaşayan tarımda hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülkeyiz. Dünya ülkelerinin de gıpta ile baktığı bir ülkeyiz. Bunun için Türk Milleti’ne saldırıyorlar; Türk milleti olarak bize düşen toprağımıza, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmak. İnşallah bu olanlardan ibret alırız ve 15 Temmuz kalkışması gibi darbelerin bir daha yaşanmaması için tek yürek, tek vücut olmaya devam ederiz. Halkımızın dik duruşu ciddi bir ihtilali önledi. Bundan sonra da İnşallah kimse ülkenin dinamikleri ile oynamaya, kalkışma yapmaya cesaret edemez. Cenab-ı Allah’ın izni vatandaşlarımızın da desteği ile Fetöcü vatan düşmanlarına geçit verilmedi. Millet ve devlet olarak bunun üstesinden gelmeyi bildik. Bundan sonra da devletin içerisinde bu tarz yapılar yer bulamayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde o gün bu sapkın zihniyeti nasıl yok ettiysek, bundan sonra da ülkemize kasteden her türlü terör odakları yok edilecektir. Ülkemizin bölünmesine ve parçalanmasına izin vermeyeceğiz. Milli irademizi ve egemenliğimizi kimseye teslim etmeyeceğiz!”

“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İLE YAKINLARI GÖZ BEBEĞİMİZDİR”

“Vatan ve Bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yâd ediyorum. Kahramanlarımızdan Allah razı olsun. Topraklarımıza göz diken, irademize hâkimiyet kurmak isteyen cuntacılara karşı dimdik duran, canını siper eden gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Şehit ailelerimize minnetlerimi ifade ediyor, kahramanlarımızın emanetlerine her zaman sahip çıktığımızı, çıkmaya da devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Şehit ve Gazi yakınlarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. 15 Temmuz’da yazılan şanlı ve şerefli destanı unutmadık, unutturmayacağız! Devletimiz ve Milletimiz ilelebet var olsun. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü zaferimiz kutlu olsun.”