Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında İl Müdürlerinin katılımıyla 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin ilimizde huzur ve güven içerisinde geçmesi için ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında İl Müdürlerinin katılımıyla 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin ilimizde huzur ve güven içerisinde geçmesi için ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen Seçim Güvenliği Toplantısı’na Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Ümit Şeref Kayacan, Gülihsan Yiğit ve Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ile İl Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Seçimlerin sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi, vatandaşın iradesinin sandığa özgür bir şekilde yansıması ve yansıyan sonuçlarında seçim kurullarına sağlıklı bir şekilde ulaştırılması görevi burada bulunan kamu kuruluşlarının temsilcilerinin sorumluluğundadır. Biz gerek güvenlik birimleri olarak, gerekse başta enerji sağlayan elektrik, doğalgaz ve haberleşmeyi sağlayan kurumlar olarak gerekli tedbirleri alacağız. Ayrıca okulların temizliği, okullarda bulunan kameraların kontrol edilmesi, okul bahçelerinin fiziki güvenliğinin sağlanması konularında da Milli Eğitim Müdürlüğü ile Okul Müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak. Okullardaki gerekli tedbirlerin alınması hususunda emniyet ve jandarma bunların kontrollerini yapacaklar, özellikle okul müdürleri bunda sorumludur. Yine seçim günü sağlık ve benzeri problemlerinin giderilmesinde Sağlık Müdürlüğü, olası kar yağışında yolların açık tutulmasında Karayolları, Özel idare ve Belediye sorumludur. Bunların bugünden planlarını en kötü senaryoya göre hazırlaması lazım. Daha önce ifade ettiğim gibi bu tedbirler birkaç kez gözden geçti, daha önceki seçimlerde de uygulandı. Bir kez daha bunları gözden geçirelim.” dedi.

Kamu Görevlileri Olarak Seçimlerde Vatandaşın İradesine Hep Beraber Sahip Çıkmalıyız

Milletimizin demokrasiyi içine sindirerek sahip çıktığına değinerek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Bizim milletimiz demokrasiyi içine sindirdi. Seçimlere, sandıklara sahip çıkıyor. Güzel ve sevindirici bir durum. Biz kamu görevlileri olarak vatandaşın bu iradesine hep beraber sahip çıkmalıyız. Üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Afyonkarahisar’a layık bir seçimi de hep beraber inşallah huzurlu bir şekilde atlatırız.” dedi.

Seçim Güvenliği Toplantısı İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirler ile yapılması gereken çalışmalara ilişkin slayt eşliğinde sunum yapılmasıyla devam etti.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleşen toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.