Odak gazetesinden, deneyimli gazereci İsmail Akar, bugünkü köşesinde, yerel seçimlerde Afyonkarahisar'da ittifak olmayacağını yazdı.



İşte o yazının ilgili bölümü:



"Şimdi 31 Mart’ta seçilecek adaylar bu kuramı kulağında küpe olarak taşımalıdır. İYİ Parti/CHP/SP oluşan Millet ve AKP/MHP arasında oluşan Cumhur İttifakı netleşmeye başladı. Siyasi partiler tek başına seçimlere girmek yerine bazen destek verip bazen de destek alarak seçmen huzuruna çıkıyor.
Bilinen bir gerçek ki kağıt üzerindeki hesaplar sandıkta bozulur. Bunun bozulacağını da 1 Nisan sabahı hep birlikte göreceğiz.

Yani diyoruz ki hiçbir seçmenin oyu birilerinin ipoteği altında değildir. Hele ki bu yarış yerel seçim olursa ve yerel dinamikler gerçekleşirse parti ve adayların evdeki hesapları çarşıya uymaz.

Bir notu daha ekleyelim. Siyasi partiler ve Genel Başkanlar düzeyinde olmasa da Yerel seçimlerde başkan adayı,İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adayları da seçim sonuçlarına tesir eder.

İlimizde şu anki duruma göre Cumhur ve Millet İttifakı yok. AKP Mehmet Zeybek, MHP Fatih Çetinkaya ve İYİ Parti Mahmut Koçak ile yarışa giriyor.

CHP de ise Genel merkezden son dakikada ittifak talimatı gelmez ise kendi adayı ile seçime katılacak. Her ne kadar bazıları CHP Milletvekili Burcu Köksal’a gaz verip ‘Belediye Başkanı adayı ol.Tekrar hadi çık alanlara’ demesine rağmen Köksal’ın böyle bir öneriye sıcak bakmayacağını bekliyorum.Çünkü CHP de Belediye Başkanlığına olsun.İGM ve Belediye Meclisine olsun çok sayıda isim olduğunu biliyoruz. Adaylar sahneye çıkar partisi ve kendisinin projelerini açıklar /açıklaması lazım. Yoksa bir başkasına kuyruk olmak veya bir başkasını yanına kuyruk olarak alması gerçek anlamda demokrasiyi de yansıtmıyor. Uzun yıllar AKP iktidarı koalisyonları yerin dibine koyuyordu. Şimdi ise kazanmak adına her yol lazım anlayışı ile ittifaka dört ele sarıldı.

Doğal olarak ta muhalefette buna ayak uydurdu."