Senaristliğini, Yapımcı ve Yönetmenliğini Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Yavuz ÖZER’in üstlendiği, Görüntü Yönetmenliğini ise Manas Khaldarov’un yaptığı “Devletle Tanışma” / “First Encounter With Authority” adlı 17 dakikalık kısa filmin başrollerinde; Seyhun Sertan, Mehmet Yetere, Hanife Çakır ve Zeynep Özkan oynadı.

 

2015 yılında Afyon ili Bayat kasabası Derbent köyünde çekilen film, 2016-2018 yılları arasında Amerika ve Avrupa’da toplam 35 film festivalinde finalist oldu ve bu festivallerden 5 ödül kazandı.

 

Senaryosu 2009’da, çekimleri ise 2015’te tamamlanan kısa filmde Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in hocası Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” düsturuna atfen, 90’lı yıllar Türkiye’sinden ilham alan, çocukluk ve otorite kavramlarını sorgulayan filmde, zamansız ve mekânsız bir öykü anlatılmaktadır.

 

Film 35 Uluslararası Film Festivalinde finalist olarak, Amerika, Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya, Hindistan gibi birçok ülkenin önemli kısa film festivallerinde gösterildi.

 

Filmin finalist olduğu festivallerden bazıları; New York Uluslararası Film Festivali, New York Film Haftası, Toronto Film Haftası, Los Angeles Cine Festival, Aleksandria Film Festivali, Barcelona Planet Film Festivali, Londra Golden Scout Film Festivali, Goa Kısa Film Festivali ve son olarak Cannes Film Festivali Le Petit Cannes bölümünde dinalist olmuştur.

 

Film bu festivallerden çeşitli ödüller kazanmıştır.

 

Filmin Aldığı Ödüller:

 

New York Uluslararası Film Festivali: Özel Ödül (2016) – A.B.D.

Texas Kısa Film Festivali: En İyi Kısa Kurmaca Film Fragmanı (2016) – A.B.D.

Wendy’s Kısa Film Festivali: En İyi Kısa Kurmaca Film Fragmanı (2016) – A.B.D

Lozan Ouchy Film Ödülleri: Övgüye Layık Eser (2016) – İSVİÇRE

Bükreş 12 Month Film Festivali: En İyi Kurmaca Film (Mart-2016) – ROMANYA

Filmin Künyesi:

Yapım: POLEN FİLM

 

Senarist/Yapımcı/Yönetmen: YAVUZ ÖZER

 

Görüntü Yönetmeni: MANAS KHALDAROV

 

Yardımcı Yönetmen: AYZAT MADİKOVA

 

Ses/Işık: YUNUS SAĞDIÇ, ELİF ÖNAL

 

Oyuncular: SEYHUN SERTAN, MEHMET YETERE, HANİFE ÇAKIR, ZEYNEP ÖZKAN

 

Senaryo Tarihi: 2009

 

Çekimlerin Tamamlanması: 2015

 

Festivallerde Gösterim Tarihi: 2016-2018